Ville Valo kétségbe volt esve miután feloszlott a HIM: „Fogalmam sem volt arról, mire számítsak”

ville-valo-kerrang-cover-story-september-2022-credit-gobinder-jhitta-1.jpg

2017-ben kaptuk kézhez a hírt, miszerint befejezi pályafutását a love metál képviseletében álló HIM. A zenekar énekese ezek után elvétve jelentkezett újdonsággal, majd idén végre megtörte a jeget és elárulta, hogy érkezőben van első szólólemeze.

A Neon Noir címet viselő alkotásról már korábban is tudni lehetett, miszerint 2023 elejére várható, majd csupán ezek után lett hivatalos, hogy a publikálására január 13-án kerül sor, és mindösszesen 12 dalt vonultat fel.

A finn zenészt most a Loudwire kapta mikrofonvégre, mely beszélgetés során elárulta, fogalma sem volt arról mihez fog kezdeni a HIM feloszlását követően, ugyanis rettegett attól, hogy nem lesz képes olyan dalokat írni, amit már nem a HIM fémjelez.

„Fogalmam sem volt arról, mire számítsak, amikor befejeztük a zenekarral. Arra gondoltam, hogy valami olyasmi lehet, mint egy végtag elvesztése – azt gondoltam, hogy talán nem lesz majd ihletem ahhoz, hogy új dalokat szerezzek.” – fogalmaz

„A HIM volt az egyetlen dolog, amit tudtam, hiszen a fél életemet a HIM képezte. Abban a bandában nőttem fel, és a legnagyobb hibáimat is ebben a bandában követtem el.” – folytatja.

him-024.jpg

Felmerül tehát a kérdés, hogy a lemezbemutató turné során felcsendülnek-e majd klasszikusok a HIM repertoárjából?

„Számos művész felégeti maga körül a hídjait. Nálam viszont nem maradhat el egyetlen este sem a The Funeral of Hearts, Join Me in Death, Buried Alive by Love, vagy a a Wings of a Butterfly nélkül. Ugyanakkor ott van még a When Love and Death Embrace, The Kiss of Dawn, Poison Girl, Right Here in My Arms is... ezek mind közönségkedvencek. Ezek mind részesei lesznek a show-imnak.” – újságolja. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása