Lacuna Coil: „Extrém időben extrém dalokat akarunk”

l1000584-2s0.jpg

Októberben került boltokba a Lacuna Coil frappáns ötlete, avagy a 20 éves Comalies kortárs változata, mely kiadványról ITT írtunk korábban kritikát. A zenekar már húsz évnek ezelőtt is óriási sikert zsebelt be a kiadvánnyal, amit az újra megjelenítés minden tekintetben újabb szintre emelt. A  formáció egy különleges koncert révén színpadra is vitte a kiadvány teljes tartalmát, a milánói koncerten pedig közel 30 szerzemény csendült fel.

A banda ennek apropóján diskurált a Metal Hammer riporterével, mely beszélgetés során olyan apróságokról rántották le a leplet, amelyek komoly hatással vannak a banda egész munkásságára.

„A Comalies volt az a lemez, ami megváltoztatta a karrierünket, ezért nem adhattuk ki csak úgy újrakeverve vagy új csomagolásban, anélkül, hogy tisztességesen megünnepelnénk a 20 éves évfordulóját. Éppen kávéztunk, amikor felmerült, hogy » miért nem írjuk újra a Comalies-t? Az új technológiával vajon hogyan hangozna napjainkban? « – mondja Cristina Scabbia.

„A dalok sokkal érettebbek voltak. Beletelt egy kis időbe, mire minden ruhadarab a helyére került, hogy ezáltal is legyen egy konkrét imázsunk. Először kezdtünk el zenekarként működni, olyanok voltunk mint egy hadsereg.” – meséli a folytatásban.

A zenekar eredetileg 1994-ben alakult, noha érezhetően sokkal több időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ők maguk is zenekarként tekintsenek önmagukra, és végre révbe érjen mindaz, amin addig dolgoztak.

collageelc.jpg

A zenekar óriási sikereket kezdett aratni a Comalies című koronggal, amelynek a mai napig két kiemelkedő fontossággal bíró tétele van a Swamped és a Heaven’s A Lie képében. Előbbiről egyébként Andrea Ferro azt mondta:

„Kevesen tudják, de a dal kezdetben a ’Ramm No More’ munkacímen futott, mivel nekünk olyan volt mintha a Rammstein és a Faith No More keveréke lenne.” – osztja meg az olvasókkal a különleges titkot.

A banda többször is hangsúlyozta már az elmúlt hónapokban, hogy bár dolgoznak az új lemezen, azt mindenképp el szeretnék kerülni, hogy bárfiféle emlékeztető belekerüljön a pandémiás időszakról, ugyanis ezt mielőbb szeretnék kiverni a fejükből; ennek okán, nem is álltak neki az új dalok szerzésének mindaddig, amig tiszta nem lett a levegő. Cristina Scabbia szerint azért is döntöttek amellett, hogy újra felveszik a Comalies dalait, mivel extrém időben extrém zenéket kell játszani.

„Nagyon erős a rajongótáborunk, akik olyanok nekünk mintha családtagok lennének. Ragaszkodunk hozzájuk. Néhányukat felismerjük, írnak nekünk, mi válaszaolunk nekik. Nem sok bandánál látom, hogy ugyanilyen luxust élveznének.” – mondja Scabbia a fanokhoz fűződő viszonyukról.

lacuna-coil0.jpg

via Metal Hammer

Borítókép: Jeremy Saffer

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása