Floor Jansen a female fronted metál kérdésről: „Minél jobban tiltakozunk ellene, annál több okot adunk a médiának, hogy életben tartsa”

noname757578.jpg

Metál berkeken belül, ha egy énekesnő előtt kiejted a szádon a female fronted metal jelzőt, egészen biztos lehetsz abban, hogy kihúzod a gyufát az illetékes hölgyeknél, akik a kezdetek óta azért harcolnak, hogy végre levakarják magukról e kicsit sem kedves megnevezést, hamár a Metallicára sem mondjuk, hogy „férfi vezette zenekar” és hasonlók.

Az énekesnőknek rendesen megvan a véleményük az őket ért megkülönböztetésről, Cristina Scabbia egyébként igen járatos a témában, hiszen kéthavonta kifaggatják a téma kapcsán, nem tetszését pedig nem győzi eléggé hangúlyozni. Nagyon úgy fest, hogy eddig a Nightwish alapító-énekesnője, Tarja Turunen az egyetlen, aki sosem ütközött gubancba a female fronted kérdést illetően, noha többször kiemelte, hogy anno számára is furcsának hatott, – amikor a Nightwish-sel elkezdték járni a nagyszínpadokat – , hogy ő az egyedüli nő a srácokkal teli fellépők soraiban, emiatt pedig sokszor magányos volt.

A banda jelenlegi pacsirtája, Floor Jansen is kapott hideget-meleget karrierje során, most ismét elmondta a véleményét a témáról biztosra véve, hogy a female fronted metal cirkusz egy sráctól ered.

„Sikerült lehűtenem magam, miután előszőr megjelent ez az egész. Úgy voltam vele, hogy biztos akad valami kevésbé szexista szöveg, amivel meg lehetne fogalmazni, de valószínű, hogy ez az egész egy sráctól ered, mert én biztos vagyok abban, hogy egyetlen nő sem szeretné ha a női frontemberekkel felálló zenekarokat pusztán female fronted metálként ismernék, mert ez konkrétan még semmit sem mondd el magáról a zenéről. Minél jobban tiltakozunk ellene, annál több okot adunk a médiának, hogy ezt életben tartsa.” – fogalmaz az After Forever egykori énekesnője, utalva arra, hogy lassan kezd belefáradni a folyamatos harcba.

collage75858696336.jpg

„Nos, ahogyan azt az emberek is leírták már, mi nem így hirdetjük magunkat, a Nightwish-ben sincs senki aki ezt bármikor is leírta volna ebben a formában, ahogyan senki más sem a csapatunkból. De láthatóan a médiában még mindig vannak olyanok, akik ezt írják, mások pedig nem végezték el a kötelező házi feladatot, és azt hiszik, hogy női énekesekkel felálló bandák egy egymást másoló female fronted franchise.” – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása