Los Mägo: „Ez amolyan tisztelgés önmagunk és a Mägo de Oz előtt”

000141660w.jpg

A napokban érkezett a hír, miszerint Los Mägo néven alapítottak saját bandát a Mägo de Oz egykori zenészei: José Andréa énekes, valamint a gitárosok Frank és Carlitos, illetve Salva, aki basszusgitáron zenélt a formációban. Mint kiderült, a fanok is jelentős szerepet vállaltak a banda alakulásában, ugyanis az elmúlt időszakban többször színpadra állt egymás oldalán a Mägo de Oz egykori gárdája, a rajongók pedig szüntelenül könyörögtek, hogy csináljanak ismét valamit együtt.

A fohászkodások nem találtak süket fülekre, a napokban ugyanis bejelentésre került a zenészek közös projektje, amiről egyértelmű, hogy csakis a Los Mägo nevet képviselheti, ezzel is tisztelegve az anyazenekarral megélt sikerek előtt. A zenekar egy kiadós turnét fog letolni a 2023-as évben, vissza nem térő élményeket nyújtva, arról azonban nincs rendelkezésre álló információ, hogy közös lemezt készítenek-e.

Amellett, hogy hatalmas lett a boldogság a hír hallatán, egyúttal óriási kérdőjel övezte a Runa Llena (Frank és Carlitos közös zenekara ) valamint a José Andréa Y Uróboros jövőjét, a fanatikusok ugyanis attól tartottak, hogy a két projekt befejezi működését, tekintve, hogy új banda került a látókörbe. Frank most egy hosszas posztban ecsetelte boldogságát a Los Mägo-t illetően, egyúttal közölte: nincs ok a félelemre, ugyanis a Runa Llena aktívan dolgozik következő nagylemezén!

„Elképesztő! Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a nagyszerű fogadtatásért, miszerint Carlitos, én, José Andréa, valamint Salva közösen folytatjuk. Mi négyen, a Mägo de Oz  egykori tagjaiként úgy döntöttünk, hogy az év végétől véghez visszük a közös turnét. Számos üzenet érkezett hozzánk, amelyben bátorítottatok bennünket, és kifejeztétek mennyire szerettek minket.” – kezdi sorait.

„Ez egy olyan kihívás, amivel mi négyen óriási lelkesedéssel és tisztelettel nézünk szembe, követőinkkel és barátainkkal karöltve, akik hosszú ideje vártak és kértek bennünket erre a pillanatra. Ez egyébként amolyan tisztelgés önmagunk, és a sok-sok évtized előtt, amit együtt töltöttünk a Mägo de Oz-ban.” – folytatja, majd kitért a szóban forgó projektekre is.

„Amellett, hogy szerettem volna megköszönni a sok-sok szeretetet, amit tőletek kaptunk, egyúttal tisztáznám a kételyeket, amiket a kommentekben olvastam José szólókarrierjével és a Runa Llenával kapcsolatban.” – boncolgatja.

„Carlitos és én, valamint a Runa Llena többi tagja is gőzerőkkel komponáljuk a Runa Llena második lemezét, 2023-ban pedig folytatjuk a lemezbemutató turnénkat, a debütálólemezünk (AON) kapcsán.” – ecseteli.

„A Runa Llena továbbra is folytani fogja működését, amiben mi szikla szilárdan hiszünk, hiszen nap mint nap jobban élvezzük azt, amit csinálunk... hamarosan jó hírekkel jelentkezünk, mivel készülőben van valami.” – tette hozzá lelkesítve a rajongótábort.

los_mago1_500x267.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása