Cristina Scabbia szerint 2024-ig biztosan nem lesz új Lacuna Coil-album

l1000704s0.jpg

Óriási érdeklődés övezi a Lacuna Coil készülő nagylemezét, annak fényében, hogy a banda legutóbbi korongja 2019-ben került boltokba. A Black Anima címet viselő hanghordozó egy sokkal sötétebb vonalon indult el mint a csapat eddigi alkotásai, noha az új irányzat messze nem volt idegen a csapattól, ugyanis a Deliriumon már elkezdtek szemezgetni a komorabb hangzással.

A formáció énekesnője már többször is nyilatkozott az új lemezt illetően, amelyről határozottan kijelentette, hogy sok időbe telt megírni, hiszen semmiképp sem akartak a világjárvány kellős közepén új dalokat írni, ugyanis a Covid-19 merőben befolyásolta volna a szövegeket, amit jobb szerettek volna elkerülni.

A srácok eközben kiagyalták, hogy a húszéves jubileum jóvoltából újra felveszik a Comalies című sikerlemezüket, mely végül Comalies XX címmel boltokba is került, noha nem lett azonnal a célközönség kedvence.

Noha többször is felröppentek pletykák arról, hogy mikorra is várható a Lacuna Coil várva várt új lemeze, Cristina Scabbia nemrégiben diskurált a She's With The Banddel, amelyben határozottan elmondta, hogy 2024-nál előbb biztosan nem érkezik meg az album.

„A probléma tulajdonképpen nem az új dalok írásával van, viszont most sokkal több időre van szükségünk ahhoz, hogy összerakjunk egy új albumot. A járvány miatt minden eltolódott. A metalzene talán az egyetlen olyan műfaj, ahol még fontos a fizikális támogatás, mivel rengeteg a gyűjtő, és számos rajongó szeretné a kezében tartani a lemez egyik példányát.“ – ecseteli Scabbia, hozzátéve, hogy:

„Sok időt vesz igénybe, hogy a lemez CD-n és bakelit formátumban is megjelenhessen. Van, hogy egy teljes év eltelik a keverés és megjelenés között, hiszen rengeteg a teendő. Pontosan ezért beszélek most én is 2024-ről. Meglehet, hogy 2023-ban felvesszük az új lemezt, de valószínűleg csupán 2024-ben jelenik majd meg.“ – közölte, mintegy tudatosítva, hogy függetlenül attól, hogy mikor kerül boltokba a kiadvány, a zenekar továbbra is új dalokat komponál.

Fotó: ©Jeremy Saffer

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása