Alissa White-Gluz: „Imádok progresszív dalokat írni“

302092373_10158284064352136_2390477304676685661_n0.jpg

Jó pár éve bedobta már a csontot Alissa White-Gluz, miszerint elkezdett dolgozni első szólólemezén, arról viszont továbbra sincs rendelkezésre álló információ, hogy a várva várt kiadvány mikor kerül majd a boltok polcaira. Az énekesnő egyébként tudatos lépésnek szánja a hanghordozó kiadását, elmondása szerint ugyanis azt szeretné, ha a korong megkapná a megérdemelt figyelmet.

„Már semmi sem tartja vissza a lemezt, hiszen elkészült, azonban óvatosan kell megfontolnom mikor adom ki. Meg szeretnék győződni arról, hogy a lemezem megkapja majd a neki járó figyelmet, ezért semmiképp sem fog egyszerre megjelenni az új Arch Enemy-lemezzel.” újságolta lelkesen korábban.

Alissa egyébként tett róla említést, hogy a lemez akár 2022 végén is megérkezhet, annak tükrében viszont, hogy az Arch Enemy is tavaly nyáron jelentkezett új nagylemezzel, – amely továbbra is szüntelenül aratja a sikereit – végül változtak a tervek; a The Agonist egykori énekesnője ugyanis magától értetődőnek tartotta, hogy a rajongók egyszerre csak egyik munkájára figyeljenek, és ne kezdjék el összehasonlítani a kettőt.

„Nem állunk még készen a kiadására, de valójában a dátum sincs még konkrétan meghatározva. Még mindig az Arch Enemyvel és a Deceiver-szel vagyok elfoglalva, de alapvetően egy olyan időszakot kell találnom a saját albumom kiadására, ami nem ütközik az Arch Enemy lemezeivel, azonban nem nagyon tartunk szünetet. Dolgozom rajta, és amint elkészül, mindenki tudni fogja.“ – osztja meg a finn Chaoszine-nal.

alissa-white-gluz-pets.jpg

Az énekesnő azt is hozzátette, hogy a készülő alkotás igen sokszínű és meglepő lesz, ugyanis imád kísérletezni, és olyan technikákkal előrukkolni, amiket ki sem nézne belőle a nagyérdemű.

„Imádok különféle technikákat alkalmazni, és pontosan emiatt szeretek kissé progresszívebb dalokat írni, mivel így lehetőség nyílik a kísérletezésre. Csináltam néhány nagyon mély hörgős témát, némi black metálos hörgős cuccot, normál hörgős dolgokat, suttogós is van közte, meg operás is, sőt még jazzes ének is. Azt hiszem a legtöbb dolog, amit most felhasználtam, az pontosan az, amit eddig kevés alkalommal használtam – tehát ez lenne a tiszta hangszínem. Szerintem egy kicsit bluesos, jazzes hangom van, amiről az emberek talán még nem is tudnak.“ – nyilatkozza izgatottan.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása