Therion: 10 év után visszatér a színpadra Lori Lewis !

noname5324555454.jpg

Óriási a sürgés-forgás a Therion háza táján, a csapat ugyanis idén küldi boltokba a Leviathan-trilógia utolsó felvonását, amelyről úgy hírlik, hogy a formáció egyik legerősebb alkotása lesz. Ha mindez nem lenne elég, a csapat a napokban tudatta a jó hírt, miszerint jövőre újfent szimfonikus zenekarral kiegészülve fognak színpadra lépni, méghozzá Mexikóban.

A csapat legutóbb 15 évnek ezelőtt adott szimfonikus zenekarral kiegészült fellépést, méghozzá két alkalommal; az egyiket Romániában, a másikat pedig Magyarországon. Mint kiderült, a csapat még messze nem állt le a meglepetések csepegtetésével, ugyanis amellett, hogy mind a koncert, mind a lemez kapcsán is szándékukban áll még hírekkel bombázni a fanokat, ma azonban minden eddiginél nagyobb meglepetéssel szolgáltak.

Tekintve, hogy Chiara Malvestiti jó darabig nem fog színpadra állni a terhessége végett, a Christofer Johnsson vezette brigád úgy döntött, hogy felkeresik a csapat egyetlen hivatalos tagként szerepeltetett énekesnőjét, Lori Lewis-t, hogy visszatérne-e a banda kötelékében a rivaldafénybe?

A Therion énekesnője 2014-ben vonult vissza a turnézástól, noha ettől függetlenül továbbra is a zenekar énekesnője, a lemezeken rendszeresen hallható, mindössze a színpadnak intett búcsút, de mint kiderült, nem véglegesen. A zenekar mai közleménye szerint Lori álláspontja változott az évek során, így boldogan mondott igent, a Therion következő turnéjára. A rajongók egyébként nagyon hiányolták őt az elmúlt években, és igen éles kritikákat fogalmaztak meg a helyetteseivel szemben.

„A terhessége végett sajnos Chiara nem tudott velünk lenni az utolsó két fesztiválon, egyhamar pedig nem is számíthatunk a visszatérésére, az anyaság ugyanis jó ideig az elsőszámú prioritás lesz az életében.” – olvasható a csapat közleményében.

„Így hát felkerestük Lorit, hogy kiderítsük, mi a helyzet vele mostanság. Ugyan 2014-ben visszavonult a turnézástól, most, közel tíz évvel később azonban megváltoztak a dolgok, és boldogan visszatér velünk a színpadra.” – közlik a fanokkal boldogan.

Lori egyébként messze nem unatkozott az elmúlt években, ugyanis amellett, hogy a Therion új lemezein dolgozott, 2020-ban egy szólólemezt is piacra dobott, ami a Carmina Romanus elnevezést kapta, és amelynek elkészülésében a Therion-beli kollégái is segédkeztek.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása