Hoppá! 2029-ig nem turnézik a Therion!

jsvg02597bk-1.jpg

A Nightwish-szindróma a svéd Theriont is utolérte, a legendás zenekar főnöke, ugyanis most nemcsak azt árulta el, hogy miért számítanak búcsúkoncertnek a zenekar Európát érintő fellépései, hanem azt is, hogy a Therion, mikor tervez visszatérni a színtérre.

A formáció egyébként igazán mozgalmas éveket tudhat maga mögött, a 2021-es évvel kezdődően ugyanis hódító útjára engedték a Leviathan című lemeztrilógiát, amely óriási sikereket ért el. A zenekar 2021-ben adta ki a Leviathan első felvonását, majd 2022-ben érkezett a Leviathan II, tavaly pedig a Leviathan III című koronggal zárult a bestia hosszúra nyúlt bemutatása.

A Christofer Johnsson vezette zenekar egyébként szüntelenül népszerűsíti a három lemez dalait, a koncertsorozat ékköve pedig Lori Lewis énekesnő visszatérése, aki közel 10 év után tért vissza a színpadra. Azt már korábban is sejteni lehetett, hogy az idei turné némi hátulütőt is hordoz magában, a zenekar ugyanis amolyan búcsúként harangozta be az Európát érintő fellépéseket.

Nos, mint kiderült ennek egészen egyszerű oka van: a zenekar háza táján új turnészabályzat született, melynek értelmében, a következő nagylemezzel nem indulnak útra, sőt, mi több, az európai közönség egészen 2029-ig fogja nélkülözni a veterán alakulatot.

„Az új turnészabályzat értelmében, ezentúl minden második albummal indulunk turnéra (tehát, a következő lemezzel már semmiképp), a Leviathan III turné végeztével 4-5 év elmúltával állunk majd ismét színpadra. Időközben fellépünk majd néhány fesztiválon, de nem valószínű, hogy ezek bármelyike is Európában kerül megrendezésre. Tehát valószínű, hogy egyelőre ez a fesztivál lesz a búcsúnk az európai közönségtől, egészen 2028/29-ig.” – fogalmaz a Therion főnöke, kinek elmondása szerint érdemes lesz jegyet váltani az augusztusban megrendezésre kerülő romániai fesztiválra azoknak, akik mindenképp szeretnék még látni a formációt.

Fotó: ©Sabine van Gameren

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása