Christofer Johnsson szerint a Leviathan-trilógia lesz a Therion pályafutásának csúcsa

298343602_621663472651706_3483611189960641570_n.jpg

Idén tervezi boltokba küldeni a Leviathan-trilógia végső felvonását a Therion. A formáció 2021 januárjában publikálta a slágerekkel teli Leviathan első felvonását, amely óriási siker lett a fanok körében, sőt, akadt olyan rajongó, aki hosszas kihagyás után kapott kedvet újfent a csapat dalaihoz.

A zenekar ezt követően tavaly októberben publikálta a Leviathan II címet viselő korongot, amely viszont a mérleget egy teljesen más irányba billentette, ugyanis a lemez nem aratott túlzottan nagy sikert, noha tény, hogy a dallistán ezúttal is helyet kapott néhány emblematikus dallam. Christofer Johnsson, a csapat alapítója korábban már mesélt a trilógia irányzatáról, most pedig azt sem rejtette véka alá, miszerint a Leviathan III nemcsak az első két felvonást fogja kenterbe verni, de még a zenekar legkedvesebb lemezét, a Vovint is maga mögé utasítja majd.

„Úgy döntöttünk, hogy ideje végre megadni a rajongóknak azt, amire mindennél jobban vágynak, és írunk egy slágeralbumot, de végül annyi ihletet gyűjtöttünk, hogy megírtunk egy három albumra elegendő anyagot – mindet más-más stílusban.” – fogalmazott korábban.

„Az első énekorientált volt és egy kicsit bombasztikusabb, a Leviathan II azonban kicsit sötétebb és melankólikusabb lett. De persze mind két album nagyon ütős lett. A harmadik lemez arra törekszik majd, hogy boldoggá tegye a keményfejű fanatikusokat, olyan dalokkal, amelyek kevésbé lesznek pörgősek és kalandosak, ugyanakkor egy kicsit progresszívebb nóták lesznek.” – tette hozzá.

A zenész most teljes egészében a Leviathan III-ról zengett ódákat, méghozzá olyannyira, hogy elmondása szerint, amennyiben a három lemez legjobb dalaiból készülne egy válogatáslemez, az egészen biztosan porba tiporja majd a klasszikusokat.

366714672_825815418999835_9212660915479835720_n.jpg

„Amennyiben a Leviathan III is olyan jól teljesít, vagy még annál is jobban mint az első és a második rész, akkor a trilógia 11 legjobb dalából készült válogatáslemez egészen biztosan felülmúlná a Vovint. Ezzel azt is bizonyítanánk, hogy képesek vagyunk még olyan erős dalokat írni ahhoz, hogy egy új Therion-album legyen a legnépszerűbb mindközül.” – közli.

A magát a szimfonikus metál kifejezés megalkotójaként (is) emlegetett zenész persze azt is elmondta, hogy miért darabolták fel 3 részre a bestiát.

„Mivel nagyon produktívak voltunk a dalszerzés tekintetében, ezért a dalokat három lemezre osztottuk szét. Bizonyos szemszögből sajnálom, hogy nem tehettem fel az összes legerősebb szerzeményünket egyetlen lemezre, hogy aztán hátradőlve hallgassam a jobbnál jobb kritikákat, hogy felkerüljek a sikerlistákra, és hogy sokkal több lemezt adhassak el, stb.” – folytatja gondolatmenetét.

„De persze a nap végén mindig arra gondolok, hogy helyesen cselekedtünk. Azt tettük, amit művészileg helyesnek gondoltunk, nem pedig azt, amivel elismeréseket szerezhetünk. Azt tettük, amit a Therion szellemében mindig is tettünk: csakis olyasmit csinálunk, amiben hiszünk, és amit szeretünk.” – fogalmazott.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása