Kiderült, mikor érkezik Tarja vadonatúj karácsonyi lemeze!
Ráadásul megérkezett Frosty The Snowman!

396953708_813901444068383_1601196646777140770_n.jpg

Még az év elején kiderült, miszerint idén küldi boltokba harmadik karácsonyi lemezét a Nightwish alapító-énekesnője, Tarja Turunen. A Dark Christmas című lemez, a 2017-es From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas) című korong folytatásaként szuperál majd, az új jövevény debütálására pedig november 10-én kerül sor.

Tarja ezúttal is egy kísérteties csavart csempészett a klasszikus karácsonyi dalokba, ezzel megalkotva egy olyan tökéletes lemezt, mely által felfedezhetjük az ünnepek misztikus és sötétebb oldalát. Ahogyan az előző lemez kapcsán, úgy most is hallható lesz egy egy gyermekkórus Tarja lányának, Naominak a vezetésével, aki nemcsak énekesként mutatkozik be, de a dobok mögött is felbukkan majd a kisfilmekben.

Az énekesnő természetes idejekorán bejelentette, hogy idén is megrendezésre kerülnek majd a már hagyománynak tekinthető karácsonyi fellépései, melyek immáron 18 éve töretlenül sikert sikerre halmoznak.

„2005 óta vannak karácsonyi turnéim. Nagyon bensőséges, nyugtató és energiával felruházott koncertek ezek, melyre a családok együtt érkeznek. Ez egy úgynevezett biztonságos tér, ahol egyszerre tudsz sírni és nevetni.” kommentálta korábban.

„Vannak olyanok, akiknek kicsit sem kellemes az ünnepi időszak. Vannak, akik nem a családjukkal érkeznek, de olyanok is, akiket bizonyos körülmények választanak el a családjaiktól, és ezért egyedül vannak. A legtöbbünk számára ez az év egyik legszebb időszaka, hiszen együtt lehetünk a családunkkal, viszont ez nem mindenkire igaz. Célom, hogy a koncertjeimmel enyhíteni tudjak a magányos embereken.” – tette hozzá.

Hogy miért is születtek meg a fejében a sötét burával átitatott karácsonyi lemezek, arról ekképp mesélt:

„Amikor édesanyám meghalt, én is ugyanígy éreztem. Egyedül voltam, össze voltam zavarodva, és már nem volt meg bennem a szokásos karácsonyi érzés. A karácsony már nem volt a régi számomra, az örömöm elmúlt, a helyébe pedig a vágyakozás lépett. Mostanra megtaláltam a lelki békémet, és már újra élvezni tudom a karácsonyt.” – osztotta meg saját történetét.

Az énekesnő egyébként idén már publikált egy újdonságot, nyáron kerül ugyanis boltokba Rocking Heels – Live At Metal Church című koncertlemeze, mely felvétel az énekesnő 2016-os meghitt, wackenes fellépését foglalta magába.

396999317_813923007399560_1384121627453972890_n.jpg

„Izgalmas, egyúttal lenyűgöző élmény volt elmerülni ebben a teljesen új világban. Remélem értékelni fogjátok majd ezeket a karácsonyi dalokat az általunk hozzáadott kísérteties hangzással is, mely által valóban hangzást kaptak ezek a dalok, mint még korábban soha. Örömömre szolgált, hogy ismét összeállhattam Jim Dooley-vel és Tim Palmerrel. Remélhetőleg titeket is magával ragad majd a »sötét karácsony« hangulata.” – fogalmaz.

Az énekesnő mára ígérte első kislemezének megjelenését, a választása pedig a Frosty The Snowman című tételre esett, amelyhez természetesen egy látványban fergeteges kisfilm is készült, de ha ettől még nem kezdett el futkosni a hátadon a hideg és a sötét karácsony szellemisége, akkor javasoljuk tekintsd meg a Cinema La Plata által közzétett előzetest, amely nemcsak a sötét karácsonyt idézi meg, de Halloween-re is kitűnő vizualizációt nyújt.

A cinematikus élményekkel tarkított alkotás a templomok és a színházak után most a mozikba is beveszi magát, Tarja sötét karácsonya azonban egyelőre Spanyolországban, Mexikóban, Finnországban és Németországban kerül vetítésre, az időpontok és helyszínek pedig az énekesnő weboldalán érhetők el. 

Dallista:

1. The First Noel
2. Frosty The Snowman
3. Holy Night
4. Dark Christmas
5. Jingle Bell Rock
6. White Christmas
7. All I Want For Christmas Is You
8. Wonderful Christmastime
9. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

26571630.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása