Mägo de Oz: 14 év után távozik a zenekarból Josema Pizarro

magodeoz_2023_natenemedephotography_04860.jpg

Ha egy hónapnak ezelőtt úgy fogalmaztunk volna, hogy kétezer fokos változáson esett át 2023-ban a Mägo de Oz, még azzal sem tudtuk volna helyesen definiálni azt az állapotot, ami a zenekar háza táján uralkodott. A formáció azonban szép lassan összeszedte magát, januárban kiadták vadonatúj nagylemezüket, az Alicia En El MetalVerso képében (kritika ITT), amely kétséget kizáróan remekül szerepel a listákon.

A Mägo de Oz azonban továbbra sem mentes a változásoktól, a mai napon ugyanis bejelentették, miszerint 14 év után elhagyta a zenekart Josema Pizarro, aki anno Fernando Ponce de Leónt váltotta; egyúttal bejelentették, hogy a zenekar ajaksípos hangszereit ezentúl a Celtian alapítója, Diego Palacio szólaltatja majd meg, aki egyébként többször is kisegítette már a Mägót az elmúlt években.

„Diego Palacio lett a kiválasztott, aki leváltja a mi szeretett Josemánkat. Néhány hónappal ezelőtt Josema tájékoztatott bennünket arról, hogy szeretne változtatni az életén, és más zenei projekteknek szentelné magát. A 14 együtt töltött év után, csakis a világ minden sikerét kívánhatjuk neki a projektjeihez, azonban nehéz lesz őt elfelednünk, mint személyiséget, és mint zenészt egyaránt. Ő egy szuper nemes srác, akinek folyton mosoly van az arcán, és egy olyan zenész, ami ritka manapság. Szerencsés utat barátom, itt mindig lesz otthonod, hiányozni fogsz!” – közölte közösségi oldalain a zenekar.

„Kedves Barátaim!

Azért írok most, hogy bejelentsem, a Mägo de Oz-ban betöltött szerepem véget ért. Ami közrejátszott a döntésem meghozatalában az az, hogy egy teljesen új karrierciklusba vágok, saját projektekkel és vadonatúj kihívásokkal. Hálával megtelt szívvel és felejthetetlen élményekkel távozom. Őszintén szeretném megköszönni Txus-nak és Mohának, hogy kinyitották előttem e ház kapuit, és ezáltal lehetőséget adtak arra, hogy zenei téren megéljem ezt a létfontosságú élményt az életemben. (...) Mindenkinek köszönettel tartozom, amiért az életem részévé váltatok, és hogy büszkeséggel tölthet el, hogy a Mägo de Oz részese lehettem. A legjobbakat kívánom Nektek!” – olvasható Josema közleménye.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása