Márciusban jön Dianne van Giersbergen új kislemeze!

374168403_873278190824162_2454638664840700437_n0.jpg

Soulward Bound címmel készült el Dianne van Giersbergen első szólólemeze, amely egy ötéves gyógyulási folyamat eredménye. A holland énekesnő öt éven keresztül árasztja el a rajongókat kislemezekkel, melyek végül megalkotják majd a lemez hivatalos dallistáját.

Mint ismeretes, Dianne 2017-ben intett fájdalmas búcsút a német Xandria zenekarnak, szólólemeze útján pedig arról a fájdalmas öt évről mesél, amit a szakítás okozott a számára.

„Az elkövetkezendő 5 évben különböző kislemezeket fogok kiadni, és elvezetlek titeket arra az útra, amin az elmúlt 5 évben keresztülmentem. Mesélek majd az akadályaimról, a félelmeimről, a győzelmeimről, és a szívből jövő akaratomról, hogy folytatni tudjam a küldetésemet.” – közölte.

A holland kiválóság ez idáig két dalt hozott nyilvánosságra a szimfonikus metálban utazó művéről; az After The Storm, illetve az Unleash The Siren című szerzemények egyaránt pozitív visszhangra leltek, rövidesen pedig megérkezik a következő kirakós az A Symphonic Tragedy keretén belül, amit március 14-én fog bemutatni az Ex Libris éléről is ismert énekesnő.

Mint kiderült, a nóta igen komoly témát dolgoz fel, pontosabban egy titkot, amelynek pontos részleteit most sem árulta el az énekesnő, annyit viszont nyilvánosságra hozott, hogy öt év életmentő műtéten kellett átesnie, amely könnyedén a hangja rovására mehetett volna.

„Előfordult már veletek, hogy valakinek, akit nagyon szerettek műtétre volt szüksége, és el kellett búcsúznotok tőle nem tudva, hogy túléli-e, és ha igen, akkor milyen lehet az élet a másvilágon? Nos, én már voltam az a szeretett ember, és egyben lélek, akit elhagytak. Még sosem osztottam ezt meg a világgal, a részleteket pedig továbbra is szeretném titokban tartani, a történetem viszont a következő:” – vezeti fel vészjóslóan az énekesnő.

17280157391_3d31fc2b19_b.jpg

„2018-ban át kellett esnem egy életmentő hasi műtéten. Bár nem volt más választásom, azt mondták, a műtétet nem veszélytelen, ezért el kell fogadnom, hogy az esetleges szövődmények megváltoztathatják az életemet.  Ez azonban nem minden. A hangszálaim is súlyosan megsérülhettek volna az eljárás miatt. Más szóval: bár ez a műtét megmenthet, elveszíthetem az egyetlen dolgot, ami egy életre szólóan a társam, a menedékem, és ami oly kedves nekem: a hangomat.” – osztja meg  féltve őrzött titkát.

„Az A Symphonic Tragedy egy tökéletes, légüres térben játszódik, ahol nem számít az idő, ugyanis altatásban vagyok. Még nem érkezett meg az a bizonyos légüres tér, ahol a múlt és annak minden egyes bonyodalma csak egy bekeretezett kép. A szövegben azért könyörgök, hogy a hangom ne hagyjon el, ne hagyjam elmenni, hanem emelkedjek felül ezen a problémán.” – folytatja.

„A műtétre több, mint öt éve került sor, és amint azt észre vehettétek, a hangom nem hagyott el; karcolás nélkül megúszta. A műtét utáni felépülés sok időbe, vérbe, verejtékbe és könnyekbe került, azonban még az orvosok sem számítottak arra, hogy ilyen gyorsan felépülök. Bár a hegek továbbra is emlékeztetnek, mára sikerült magam mögött hagynom az összes lehetséges, tragikus forgatókönyvet, mert mélyen legbelül újra fellángolt bennem az erő.” – tette hozzá.

417458486_965044594980854_4277897958175520552_n.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása