Sharon den Adel: „Tudom, hogy sokan elfordultak tőlünk”

tumblr_f250dd23daaf0b8a3943f7a8fd113b97_5054d54b_12800.jpg

Tavaly ősszel jelent meg a Within Temptation legutóbbi lemeze, amely a Bleed Out elnevezést kapta (kritika ITT). A zenekar már jó ideje kap hideget-meleget a rajongóktól, melyek közül többen elpártoltak a csapattól, mondván nagyon nem jön be nekik a zenekar mostani álláspontja.

Az még félig-meddig rendben van, hogy a banda szimfonikus metálból modern metálra váltott, a fanoknál azonban rendre kiverte a biztosítékot, hogy Sharon den Adelék rendesen belefolytak a politikába, amely a dalaik többségén is visszaköszön.

A formáció a hónap elején egy vadonatúj kislemezt is kiadott A Fool’ Parade elnevezés alatt, amely ugyancsak az orosz-ukrán háborút veszi górcső alá, a nótában pedig egy ukrán zenész/producer sietett a zenekar segítségére. Magát a kisfilmet is az ukrán fővárosban forgatták le, amely a napokban került publikálásra.

Sharon den Adel most egy magazinnak mesélt a zenekart övező cunamiról, a beszélgetés során pedig kiderült, hogy a banda tökéletesen tisztában van azzal, hogy mennyi követőt veszítettek el az elmúlt időszakban.

„Sosem törődtünk azzal, hogy mit akarnak mások, vagy hogy mit kell, és mit nem kellene kijelentenünk, mi csak azt tettük, amit jónak láttunk. Azonban, amikor egyre idősebb vagy, sokkal magabiztosabban vállalod önmagadat, és még annál is kifejezőbb vagy azzal kapcsolatosan, amit képviselsz. Persze mindig van vesztenivalód, amikor ehhez hasonló dolgokról beszélsz, mivel rosszul is elsülhet. Nagyon bonyolult megtalálni a megfelelő szavakat.” – fogalmaz Sharon, aki bár tisztában van azzal, hogy rajongókat vesztenek a hirtelen jött szólásszabadságukkal, viszont továbbra is kiállnak az álláspontjaik mellett.

„Igyekszem felkészült lenni, és remélem, hogy ennek végül meglesz a gyümölcse, mégpedig, hogy az embereknek átjön az üzenetünk. Sokan kikövettek bennünket, amikor elkezdtünk kiállni bizonyos ügyek mellett, mivel sokkal szókimondóbbakká váltunk. Folyton azt mondják, hogy egy zenekarnak nem szabadna belefolynia a politikába, amivel én nagyon nem értek egyet, mivel mindenkinek lehet véleménye, amit kinyilatkoztat, a mai társadalom pedig pontosan ezt teszi. Nem az a célom, hogy túlkiabáljak másokat, mindössze kiállok az álláspontom mellett, és azt szeretném, ha az emberek is ugyanúgy elgondolkodnának bizonyos dolgokon.” –  vallja.

tumblr_e476561ae1dcc479fdea69f1b4656642_4452186d_1280.jpg

„Európában háború dúl Oroszország és Ukrajna között, mi pedig egy európai banda vagyunk. Számos rossz dolog zajlik a világ különböző pontjain. Az interjúkban természetesen hangot adok ennek, ha kérdeznek, a közösségi oldalainkon azonban sosem beszélünk ezekről a témákról, mert az ember ilyenkor rendre vitába keveredik másokkal, amiből óriási cirkusz keveredik. Az interjúkban természetesen ezekre is reagálok, de a saját csatáimat is ugyanúgy meg kell vívnom.” – kommentálja, kiemelve, hogy a közösségi oldalaikat sosem fogják arra használni, hogy kimondják a véleményüket – ezt ugyanis a dalok útján teszik meg:

„Ha szembesülök a világ összes igazságtalanságával, mindaz, ami a legjobban inspirál, egyszerűen elhalványul. A legutóbbi lemezünkön a legtöbb dalunk Ukrajnáról szól, de van egy dal, ami például Iránra fókuszál. Ha ténylegesen szóvá tenném a világban zajló igazságtalanságok sokaságát, akkor sem lennék hiteles vagy őszinte, mert mások szemében továbbra is csupán álszent lennék.” – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása