Sharon den Adel: „Senki sem dönthet helyetted”

tumblr_289a2bdd7c93b3ed45292146113ff5e6_f3f58430_20480.jpg

Október 20-án jelent meg a Within Temptation vadonatúj lemeze, ami a Bleed Out elnevezést kapta. Mint ismeretes, a zenekar immáron saját kiadóján keresztül hoztak ki az újdonságot, melynek kapcsán az elmúlt években több kislemez kerül publikálásra, amolyan ízelítő gyanánt.

Sharon den Adel most a Female Fronted Power-nek adott interjújában mesélt a zenekart ötvöző változásokról, egyúttal a dalok hátteréről is ejtett néhány szót. Az énekesnő elmondta, hogy bár személyzetből kellett jó néhány, a Within Temptation most mégis sokkal magabiztosabb zenekar lett, hiszen a saját kiadó létrehozása végtelen mennyiségű szabadsággal ruházta fel őket.

„Sok embert kellett felvennünk, hogy elvégezzék azt a munkát, ami egy lemezcégnél végbe megy, de most már tudjuk, mire költünk, és irányítani tudjuk, plusz nagyobb rálátásunk van az egészre. Én nem igazán szeretnék belefolyni, mert elveszi a kreativitásomat – nemcsak az enyémet, hanem Robertét is.” – fogalmaz.

„Most már dönthetünk úgy, hogy abban a pillanatban adunk ki valamint, amikor az szerintünk aktuális, és most már azt is mi dönthetjük el, hogy több kislemezt készítünk-e, mint amennyit „kell”. Egy másik kiadónál ezeket soha nem tudtuk volna megtenni, és ezáltal elveszítettük volna a saját rajongóink figyelmét, és az elkötelezettségeinket is mindazzal kapcsolatban amit csinálunk” – teszi hozzá.

Az énekesnő elmondása szerint imádja a zenekar szimfonikus/gótikus múltját, sőt, azt sem zárja ki, hogy a jövőben esetlen újfent stílust váltanak, noha a mostani modern forma számukra a komfortosabb.

„Imádom, amit a múltban csináltunk, de az akkor volt, manapság már teljesen más a hangzásunk. Meglehet, hogy a jövőben újra változtatunk, de ebben a pillanatban ezt tartjuk megfelelőnek, azokkal a témákkal egyetemben, amelyekkel foglalkozunk.” – újságolja.

collage55_1.jpg

Sharon persze a nóták hátteréről is mesélt, a Don’t Pray For Me például több témával is foglalkozik.

„Hiszek az emberek egyéni választásában. Senki sem dönthet helyetted. Te magad vagy a saját bírád, és van egy idő, amit el kell töltened ezen a földön, és ez idő alatt meg kell hoznod a saját döntéseidet, és együtt is kell élned velük. Nehéz lesz majd ezeket a döntéseket meghozni – de nem hiszem, hogy az emberek ezeket a döntéseket könnyelműen választják. Ezt egy pillanatig sem hiszem el." – mondja, hozzátéve, hogy:

„A vallás például mindig megmondja, hogyan élj, hogyan létezz, és hogy hogyan nem vagy elegendő. Valahol azt olvastam a Bibliában, hogy szeresd azt, aki melletted van, de ne te dobd az első követ. Az ilyen dolgok nem vonatkoznak arra, amit most csinálnak. Ha hinni akarsz, higgy el bármit, amit csak akarsz, nem érdekel. Nagyon remélem, hogy megtalálod, amit keresel. De ne mondd másoknak, hogy tegyék ugyanezt, mert mindannyian mások vagyunk.” – fakad ki.

A Ritual című daluk útján például némi humort is belecsempésztek az egyébként komoly témákat boncolgató dalok közé, olyannyira, hogy a dalszerzés során komoly harcok alakultak ki Sharon és férje, Robert Westerholt között.

„Csábító módon próbálja felcserélni férfiak és a nők közötti hagyományos szerepeket. Ha mondjuk ugyanazt csinálnánk velük, amit ők néha velünk, akkor ez egy igazán vicces dal lehetne – csak próbáld meg elképzelni, hogy megpróbállak elcsábítani, és nincs hova menekülnöd." – poénkodik Sharon.

„Annyira jól éreztük magunkat folyamatosan ment az »én ezt nem fogom elénekelni« és az »ezt fogod énekelni«. Ő azt mondta »igen«, én pedig azt, hogy »istenem, nem, ezt mégis, hogyan fogom komolyan elénekelni?« – tette hozzá nevetve.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása