„Megcsináltuk!” – Elkészült a Nightwish új lemeze

tumblr_0a3d4b349ff19143b735629ef8ab304d_ffe35ebf_1280.png

Ha nem is a világ legörömittasabb fotójával, de a Nightwish hivatalosan is bejelentette, hogy elkészültek az új lemezt övező összes munkálattal, amely magába foglalja a keverést és a maszterelést is. A lemez kapcsán folyton csordogálnak az izgalmasabbnál izgalmasabb információk, tényekkel viszont még nem sikerült alátámasztani a marketingfogásnak is beillő sablonokat, amiket a tagok puffogtatnak.

Amit biztosra vehet a közönség az az, hogy az újdonság – amely egy trilógia lezárása lesztizenkét dalt foglal majd megába, hangzásban pedig a megszokott szimfonikus zenekar részvétele mellett megannyi kísérletezés is felüti majd a fejét. Ugyancsak biztos, hogy a zenekar nem fog turnézni az új dalokkal, ugyanis szünetre vonulnka, Kai Hahto elmondása szerint pedig ez az állapot fog uralkodni legalább 2-3 évig. Ez idő alatt persze egyik tag sem unatkozni, ugyanis Jukka és Kai továbbra is az új Wintersun-lemezeken fog dolgozni, míg Floor a második szólólemeze munkálatait terjeszti elő.

„Elkészült az új lemezünk keverése és maszterelése. Tero, Mikko és Mika! Köszönjük nektek a több mint 25 évnyi közös kalandot, zenét és barátságot! Ismét megcsináltuk!” – újságolta közösségi oldalain a csapat, amely három kisfilmmel és kilenc dalszöveges felvétellel tervezi kárpótolni a fanokat.

Úgy hírlik, rövidesen közzé teszik majd a lemez első felvezetőjét, míg magát a lemezt ősszel fogják a boltok polcaira katapultálni.

Fotó: ©Tim Tronckoe

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása