Txus Di Fellatio: „Időnként muszáj az asztalra csapni”

235493901_388933892588817_8091220734703687881_n0.jpg

Szeptember tizedikén jelent meg a Mägo de Oz vadonatúj albuma, ami a Bandera Negra címet viseli. A korong azóta is letaszíthatatlan az eladási listák első helyéről, holott sikere már debütálás előtt is borítékolható volt. Kritikát egyébként ITT olvashatsz a kiadványról.

Úgy vélik, a heavy-metál leáldozóban van, erre azonban erősen rácáfolnak a spanyol eladási listák, hiszen az első öt helyezettet öt veteránnak számító metálzenekar képezi; nevezetesen a Mägo de Oz mellett előkelő helyen szerepel még az Iron Maiden vadonatúj lemeze, és a Metallica újra kiadott Black Albuma, de további spanyol csapatok is szép sikereket zsebeltek be. 

A Mägo főnöke, Txus Di Fellatio már többször is mesélt különleges dolgokat az újdonságról, de olykor kendőzetlenül nyilatkozott a világot és zeneipart is egyaránt érintő apróságokról. Korábban már elárulta, hogy ő sem a sikerben, sem pedig a kudarcban nem hisz, és bár megtisztelőnek tartja, hogy munkájuk gyümölcse több mint kielégítő a célközönségnek, ez azonban neki messze nem ad okot arra, hogy megrészegítse a dicsőség.

Pozitívan állunk az első helyhez, mert ez is azt bizonyítja, hogy a rock még eladható, és hogy van helye a piacon. Számunkra ez egyáltalán nem meglepő, hiszen három éve hasonló helyzetben voltunk, a több, mint három évtizedes pályafutásunk alatt pedig 13 aranyat, 8 platinát és egy gyémánt lemezt zsebeltünk be.

– fogalmazott.

collagemago21-10.jpg

Úgy gondolom, hogy a remény létezéséről nem beszélhetünk. A heavy-metál és a hard-rock a zenevilág fenegyerekei, viszont sokszor rejtegetnek minket, hogy ne legyünk zavarók. Mindig is gyűlölt, és megtagadott zene volt. Ezért időnként muszáj az asztalra csapni és azt mondani, hogy » itt vagyunk «.

– mondta, mintegy pedzegetve a valóságot, ami a műfaj népszerűsítését illeti.

Mindezek ellenére még így is nagyon nehéz egy hírműsort azzal indítani, hogy új albumot adott ki a Mägo de Oz. Ezt meghagyják a modern zenekaroknak, akik kedvesebbnek tűnnek a hírekben. Könnyebb nekik elmondani, hogy a Love of Lesbian új kislemezt jelenített meg, mint azt, hogy mi felvettünk egy koncertlemezt tizennyolcezer ember előtt a Mexikói Szimfonikus Zenekarral. Kár, hogy velünk nem bánnak azonos tisztelettel, de sajnos ez sejthető volt.

– tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása