Feuerschwanz: „Minket is meglepett a Dragostea din Tei sikere”

noname55.jpg

December végén jelent meg a Feuerschwanz vadonatúj albumja, ami a Memento Mori elnevezést kapta. A srácok bombasztikus sikereket zsebeltek be a kiadvánnyal, ami rövidesen az eladási listák élére is felkerült – ezzel letaszítva az ABBA újdonságát.

A srácok persze egy Abba-feldolgozást is beígértek, cserébe az első helyért, a fanok pedig meg is kapták azt, sajátos, Feuerschwanz módra; habár egy teljes dal helyett mindössze egy néhány másodpercet felölelő videót kaptak.

A Das Elfte Gebot példáját követve, ezúttal is rögzítettek egy bónuszlemezt, melyre saját kedvenceiket dolgozták át, a felhozatal pedig igencsak változatos. Peter Henriciék újfent kitettek magukért, hiszen ezúttal is bekerült a repertoárjukba egy olyan tétel, amire senki sem számított, mégis mindenki erre volt a leginkább kíváncsi.

A banda hegedűvirtuóza, Johanna ugyanis egy nem mindennapi tételt szemelt ki hiányzó láncszemként a Dragostea din Tei keretein belül, Hauptmann Feuerschwanz pedig most be is számolt egy román lapnak az ikonikus nóta készítésének körülményeiről.

255141517_455582879258822_182124950176694543_n0.jpg

„Die Glorreichen Sieben címmel, felvettünk egy bónuszlemezt az új lemezünk mellékleteként. A zenekar tagjai kiválasztották a kedvenc dalaikat, a Dragostea din Tei pedig a hegedűművészünk, Johanna egyik kedvence. Meglepő, egyedi és egyben nagyon élvezetes volt számunkra románul rögzíteni a dalt, hamar ki is derült számunkra, hogy a román egy nagyon dallamos nyelv. A Dragostea din Tei végül az új lemezünk bulislágere lett, mi pedig örülünk, hogy ezzel most egy különleges kapcsolatot létesíthettünk Romániával."

– mesélt a dalválasztásról.

Arról, hogy mégis hogyan zajlott a dal elsajátítása a következőket nyilatkozta:

„Hogy őszinte legyek, Hodi (Ben Metzner), a zeneszerzőnk Google Fordítóval lefordította a dalt németre, majd ezt követően elkezdtük dokumentálni és tanulmányozni a román szavakat és kifejezéseket.”

– ecsetelte, majd ezt is elárulta, hogy a rajongók mellett ők hogyan élték meg a nóta fogadtatását:

„Számos metálfan tartott ettől a változattól, mivel már az eredeti is nagy sikert aratott szerte a világon. Végül a legnagyobb fanok is értékelni tudták a mi változatunk eredetiségét és a metálos ritmusát. Őszintén szólva minket is meglepett a végeredmény és a sok-sok pozitív visszajelzés.”

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása