A Children Of Bodom tagjai nem terveznek koncertet adni Alexi Laiho tiszteletére

children6.jpg

Tavaly sokkolta a világot a hír, miszerint 2020 decemberében mindössze negyvenegyévesen elhunyt Alexi Laiho, a metálvilág egyik legmeghatározóbb alakja. A zenész a Children Of Bodom frontembereként világhírnévre tett szert, majd a banda 2019-es feloszlását követően megalapította a formáció utódját a Bodom After Midnight keretein belül.

Új csapatával mindössze egy középlemezt volt lehetősége rögzíteni, mely kiadvány már Alexi halála után látott napvilágot, ám kétségtelen, hogy hatalmas sikert aratott a világ minden pontján. Alexi elvesztése hatalmas űrt hagyott a világban, ugyanakkor jókora káoszt is magával vonzott, hiszen feleségei hosszú ideig, kíméletlenül marták egymást a médiában, s emiatt a zenészt nem tudták örök nyugalomra helyezni – csupán a tavalyi év végén.

Alexi Laiho párját ritkította mind zene-, mind dalszerzőként egyaránt, dalait rengetegen feldolgozták, ezzel is leróva kegyeletüket a művészete előtt. Okkal merül fel tehát a kérdés, hogy a Children Of Bodom megmaradt tajai terveznek-e koncertet adni a zenész tiszteletére?

„Nos, ez egy igazán trükkös kérdés, mi hárman még nem igazán beszéltünk erről.” – fogalmazott Janne Wirman a Chaoszine-nak.

website-cover-image-1600x900-1024x5760.jpg

„Személy szerint én úgy érzem, hogy Alexi nem szeretné. Alexi azt szeretné, hogy a Children Of Bodom csináljon egy show-t. Bárcsak helyettesíthetnénk, ami nagyon nehéz számunkra, és az egész világnak is (...)” – tette hozzá.

„Semmi szenvedély nincs bennünk, hogy megpróbáljunk összehozni neki egy tribute show-t. Egyszer talán újra játszani fogunk. Soha ne mondd, hogy soha... De nekünk most teljesen természetellenes, hogy mostanában színpadra álljunk.” – folytatta.

„Furcsa lenne tribute show-t játszani Alexinek. Egészen biztos vagyok benne, hogy ő azt szeretné ha valaki más csinálná. Számunkra nagyon kínos lenne. Nem ellenzem, ha mások játszák a dalaink a tiszteletére... Valahányszor azt látom, hogy valaki feldolgozza a dalainkat mindig megosztjuk, hiszen ez jó dolog. Alexi zenéje örökké élni fog.” – vette át a szót Henkka.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása