Fény derült az igazságra: Ez vezetett a Children Of Bodom feloszlásához!

3148551e317190c9656aaddc73dc42b15757.jpg

A mai napig hatalmas szívfájdalom a Children Of Bodom 2019-es feloszlása, tükrében annak, hogy olyan zseniális lemezeket tettek le az asztalra mint a Hatebreeder, a Follow The Reaper, vagy mondjuk az Are You Death Yet? – csak, hogy tényleg néhány klasszikust emeljünk ki.

2021-ben azonban az a hír is napvilágot látott, amivel a fanok nagyon nem szerettek volna ilyen hamar szembesülni: Alexi Laiho elhunyt. A zenész halálhíre valósággal megfagyasztotta  világot, hiszen ezrek tartották példaképnek, kollégáinak pedig nemcsak barát, hanem testvér volt. Alexi világ életében falta az életet, végül vesztét is ez okozta, hiszen akadtak démonjai, melyekkel élete során többször is megküzdött, ám a végső harcban végül vesztesként alulmaradt.

A zenész legjobb barátja az a Tuomas Holopainen volt, akivel gyakorlatilag egyszerre lettek híresek, ugyanis a Nightwish és  Bodom egy kiadónál publikálta bemutatkozó lemezét, mindezt persze azonos évben. A Nightwish-főnök sokáig képtelen volt nyilvánosság előtt beszélni, majd miután erőt vett magán, több ízben is elárulta, hogy amikor Alexivel együtt töltött az időt, ő folyton látott egy bizonyos szintű ártatlanságot barátján, mivel érdeklődési köreik azonosak voltak.

A Children Of Bodom megmaradt tagjai is most gyűjtöttek erőt ahhoz, hogy lerántsák a leplet az igazságról, egy finn lapnak pedig terjedelmesen beszámoltak arról, hogy valójában milyen okok is húzódtak meg a háttérben, melyek végül az eredetileg 1993-ban alakult banda végét jelentették.

website-cover-image-1600x900-1024x576.jpg

„Alexi volt az egyetlen, aki interjút adott a banda feloszlásáról, az ő verziója azonban eltért az igazságtól. Rosszul éreztük magunkat emiatt, és a házastársaink miatt is, mivel ők mindig is támogatták a nemzetközi karrierünk.” – fogalmazott Janne Wirman, Jaska Raatikainen, és Henkka Seppälä.

„A Children Of Bodom rajongóinak jogukban áll megtudni az igazságot.” – folytatták.

Mint azt fentebb említettük, Alexinek rendre meggyűlt a baja függőségével, ilyenkor pedig szinte rá sem lehetett ismerni. 

„A függőség egy betegség, a vállalkozásunkban elkövetett tetteivel pedig lerombolta a belé vetett bizalmunkat. Sok mindenért bocsánatot kért, a zenekar feloszlása után pedig továbbra is együtt dolgoztunk.” – ecsetelik a feloszlás kapcsán.

„Mondtam Alexinek, hogy koncertek előtt általában nem szoktál már reggeltől inni, és már a gitárral sem melegítesz be, ahogyan mindig.” – emlékszik vissza Raatikainen.

gettyimages-172054798-2048x2048.jpg

A zenészek elárulták, hogy az üzleti viszályok mellett, Alexi visszatérő alkohol problémái sokat nyomtak a latba, hiszen ilyenkor rendkívül agresszív magatartást tanúsított, ám különösebben nem nehezteltek rá, mivel tudták, hogy pusztán az aktuális állapota mondatja ezt vele, nem pedig ő maga.

„Nagyon pozitív és boldog volt, amikor józan volt.” – mondja Janne.

Elmondásuk szerint, Laiho ittas állapotban egyszer azzal fenyegetőzött, hogy kirúgja az egész bandát, beleértve a menedzsert is, majd később emiatt is bocsánatot kért, és a turné hátra levő részében ismét elszakadt az alkoholtól.

„Két napig remegett a keze, de a moszkvai és a szentpétervári koncertek egész jól sikerültek.” –állítja Wirman.

bodom20190.jpg

A teljes interjú ITT található!

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása