Tuomas Holopainen: „Alexi ugyanolyan gyerek volt mint én”

collage7275.jpg

Alexi Laiho halálhíre a tavalyi év elején járta be a világot, a zenész elvesztése pedig máig hatalmas űrt hagyott a metálvilágban. A világnak egy ikon, a hozzá közelállóknak pedig lelkitárs volt. Köztudott, hogy a zenész legjobb barátja a Nightwish-főnök Tuomas Holopainen volt, aki olyannyira padlóra került Alexi elvesztésekor, hogy hosszú hónapokig képtelen volt a médiában nyilatkozni.

Legutóbb elárulta, hogy nagyon hiányzik neki Alexi, hiszen rengeteg időt töltöttek együtt, ilyenkor persze nemcsak zenéltek, hanem egyéb módon ütötték el az időt, különösen nagy szenvedélyük volt a Disney-világ és a társasjáték. Tuomas most az egyik legkedvesebb emlékét osztotta meg a Metal Hammer olvasóival.

„A legelső dolog, ami eszembe jutott az, hogy mindketten Disney-rajongók vagyunk, és a vidámparkot is imádjuk. 2001 elején közösen elmentünk egy ötnapos kirándulásra az orlandói Disneyland-be. Fantasztikusan szórakozunk.”

– emlékezett vissza, majd azt is elárulta, hogy:

„Arra is tisztán emlékszem, hogy sokszor meglátogatott Kelet-Finnországban, megnéztünk egy csomó régi Donald kacsás rajzfilmet, aztán társasjátékoztunk és pokolian sokat ittunk.”

– mondta. Tuomas azonban azt is elárulta, hogy mivel gyakorlatilag egyszerre lettek népszerűek, és mivel egy kiadónál voltak, pont ezért a Tarja Turunen vezette Nightwish és az Alexi Laiho vezényelte Children Of Bodom között azért akadt némi rivalizálás.

collage725752.jpg

„A kezdetektől fogva jól kijöttünk egymással. Habár, a debütáló lemezeink után akadt egy kisebb rivalizálás, mivel ha jól emlékszem, talán két hét eltéréssel jelentek meg.”

– nyilatkozta.

„Akkoriban mind két banda Spinefarm legígéretesebb újonca volt. Mi viszont a kezdetektől fogva kijöttünk egymással. Évekkel később már legjobb barátok lettünk, ami a végsőkig tartott. Csakis jókat tudok mondani a srácról.”

– tette hozzá.

„Csupa gyerekes dolgok; beszélgettünk dolgokról, zenét hallgattunk és jól éreztük magunkat. Ezt nagyon szerettem benne. Ugyanolyan gyerek volt mint én, mindig volt benne egy bizonyos szintű ártatlanság. Egyszerűen csak szeretett szórakozni, gitározni, lógni a haverokkal és jobb hellyé tenni a világot. Az én életfilozófiám is ez.”

– fogalmazott befejezésként. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása