Follow The Reaper – ahogy még nem hallottad!

collage838732732.jpg

Neves zenészek tisztelegnek Alexi Laiho előtt, aki 2020 decemberében hunyt el. A legendás finn zenész párját ritkító lábnyomot hagyott maga után a pályán, hiszen a Children Of Bodommal a létező összes sikert bezsebelték, ezt az örökséget kívánta überelni a Bodom After Midnighttal is, ám az élet erre nem adott lehetőséget számára.

Alexi elvesztése mai napig felfoghatatlan tragédia, sokan még mindig azon gondolkodnak, hogy tudnának méltó módon tisztelegni előtte. A Bodom tagjai elárulták, hogy nekik nem áll szándékukban színpadra állni és letolni egy show-t néhai frontemberük tiszteletére, ám az nincs ellenükre, hogy mások megtegyék.

„Furcsa lenne tribute show-t játszani Alexinek. Egészen biztos vagyok benne, hogy ő azt szeretné ha valaki más csinálná. Számunkra nagyon kínos lenne. Nem ellenzem, ha mások játszák a dalaink a tiszteletére... Valahányszor azt látom, hogy valaki feldolgozza a dalainkat mindig megosztjuk, hiszen ez jó dolog. Alexi zenéje örökké élni fog.” – fogalmazott Henkka Seppälä.

Így történt ez most is, ugyanis elismert zenészek álltak össze egy formációba, megalkotva ezzel a Follow The Reaper különleges változatát. A videót a COB is közzétette, akik lenyűgözve követték figyelemmel a feldolgozást.

A szóban forgó zenészek egyébként:

Melissa Bonny (Ad Infinitum // The Dark Side of the Moon ) – ének

Michalina Malisz (Eluveitie) – hurdy gurdy

Jonas Wolf (Eluveitie // ILLUMISHADE // Fun Halen ) – gitár

Teemu Mäntysaari (Wintersun // Smackbound ) – gitár

Vili Itäpelto (Smackbound) – billentyűk

Rob Van Der Loo (Epica) – basszusgitár

Jocke Wallgren (Amon Amarth) –dob

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása