Hamarosan fény derül az Epica titkos projektjére!

281570112_540506674109803_7729177105384701662_n.jpg

Még tavaly beszámoltunk arról, miszerint a frissen megjelent Omega című lemeze után máris újdonságon töri a fejét a holland Epica. A zenekar továbbra sem árulta el, hogy min is dolgoznak pontosan, ám amióta létrehozták Epica Universe nevű rajongói oldalukon nem sok minden marad titokban.

A Simone Simons vezette banda egyébként szeptember 2-án dobja piacra We Will Take You With Us című újdonságát, ami első három lemezük újrakiadását tartalmazza, illetve néhány sosem látott koncertet és egyéb felvételeket. Másnap, azaz szeptember 3-án pedig jubileumi koncertet adnak Hollandiában, mindezt húszéves fennállásuk jelképeként. Érdekesség, hogy előzenekarként is saját magukat jelölték meg, azaz az Epica legelső felállását, amikor még Sahara Dust néven futottak.

Simone Simons most a kanadai The Metal Voice-nak mesélt a projektről, amiről elárulta, hogy nem az új lemezük van érkezőben, de ahogyan többször úgy most is elmondta, hogy korábban még sosem csináltak ehhez foghatót.

„Vannak új zenéink, amiket még ebben az évben megjelenítünk. Ez nem az Epica új lemeze lesz; de nem is egy tipikus Epica-féle epikusság. Ez olyasvalami, amit korábban sosem csináltunk. Mindenképp megéri rá várni. A megjelenése valamikor a tél elején lesz esedékes.” – mondja.

17560-epica.jpg

„Jelen pillanatban a borítón dolgozunk. A kislemezek már készen állnak. Mindezeken túl, az egyik dalhoz kisfilmet is forgattunk... Akadt néhány dolog a listánkon, amiket mindenképp ki szerettünk volna próbálni, mindez persze a pandémia idején valósult meg.” – tette hozzá.

„Sűrű év volt ez az Epica számára. A járvány idején nem tudtunk a turnézással foglalkozni, mostanra pedig rengeteg fesztiválon voltunk, miközben a színfalak mögött ezen a titkos projektünkön dolgoztunk – mi így szeretjük nevezni.” – folytatja.

„(...)Már alig várom, hogy megjelenjen a zene, mivel az Epica Univers-ön folyton  a titkos projekttel ugratjuk a fanokat. Sok időnket igénybe vette... Nem árulhatok el részleteket róla, azonban az Epica Universe nevezetű rajongói oldalunkon megosztottunk néhány kulissza titkot, kórus részeket és a hangszerelést is.” – mondja.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása