Txus di Fellatio a Bürdel King esetleges visszatéréséről: „Ideje lenne búcsúturnét csinálnunk”

a-2566627-1482154609-1620.jpg

Txus di Fellatio még 2011-ben alapította meg a Bürdel King nevezetű zenekart, azzal a céllal, hogy egy olyan oldalát élje ki, ami a Mägo de Oz munkásságoz már nem méltó, mégis igen szórakoztató. Txus énekesként szuperált a zenekarban, ami két lemez után 2020-ban szűnt meg létezni.

Első lemezüket még rögtön 2011-ben publikálták, és a ¡Ladran, luego cabalgamos!. elnevezést kapta. A formáció egy kiadós turné után újra stúdióba vonult, ennek eredménye, pedig 2016-ban töltötte fel a boltok polcait Si Dios está en todas partes... fuego a discreción! elnevezés alatt.

A zenész most a La Heavynek adott egy terjedelmes interjút, melyben nemcsak a Mägo de Oz-t érintő érdekességekre tett utalást, hanem szóba került a Bürdel King esetleges visszatérése is, amelyről ekképp vélekedik a Real Madrid egykori kapusaként is ismert zenemágus.

„Többször is beszéltem már a Bürdellel arról, hogy csinálhatnánk már egy búcsúturnét, mivel a Mägo-ból nagyon jól megélek. A Bürdel egyébként is egy olyan projekt, amit azért csináltam, hogy vad dolgokról beszéljek és egy kicsit balhézzak. Egyáltalán nem érdekelt, hogy egy lemezt adok el, vagy százat, egy koncertet adok vagy egyet sem, ahogy az sem, hogy eladják-e a koncertre hirdetett jegyeket. Teljes mértékben a szórakozásról szólt, és igen, beszéltem arról, hogy meg kell próbálnom összehozni egy búcsúturnét, mivel hamarosan elérem azt a kort, amikor már magam sem látom értelmét annak, hogy ezt csináljam.” – nyilatkozta.

Txus, aki saját belátása szerint is egy született provokátor úgy érzi, hogy a Bürdel Kingnek már csak azért sincs már jövője, mivel egy olyan világba csöppentünk, amiben vannak bizonyos morálok, amiknek most sokkal inkább meg kell felelni, mint korábban bármikor.

burdel-king.jpg

„Borzasztóan rémisztő ez a szexizmus dolog, mivel nálunk úgy kezdődtek a koncertek, hogy » Jó estét, mi vagyunk a Bürdel King, egy kibaszott rockzenekar, és ma azért jöttünk, hogy szétbasszuk a nőket...« 2022-ben ezt már nem mondhatom, vagy mégis, de akkor minden egyes hírben szerepelni fogunk, függetlenül attól, hogy épp mit csinálunk. Ez nagyon megrémít, mivel újra és újra képes vagyok elrontani, mentális szinten pedig most már nem vagyok ugyanabban a figyelemfelkeltő időszakomban.” – mondja.

A zenész emellett elmondta, hogy bár a humor a fő mozgatója a banda munkásságának, még az sem mindegy, hogy az miként kerül tálalásra, példának okáért felhozta, hogy a Mägo de Oz és a Bürdel King szövegeiből is temérdek olyan van, amit félre lehet érteni,  éppen ezért nehéz kiküszöbölni a humor határait.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása