Tarja a Nightwish első lemezéről: „Olyan volt nekünk mint egy második demo”

53245436_255773308688072_4849041187374247636_n0.jpg

November elsején volt 25 éve annak, hogy boltokba került a Nightwish debütáló nagylemeze, az Angels Fall First, mely jubileumon felbuzdulva össze is dobtunk egy random kritikát, miközben magunk is a szülinapos lemezzel nosztalgiáztunk.

Az énekesnővel a Metal Hammer legutóbbi számában található egy átfogó interjú, melyben amellett, hogy újdonsága, a Best Of Tarja: Living The Dream körülményeiről mesélt, bővebben szót ejtett Nightwish-beli munkásságáról is, illetve arról is, hogy 17 év után milyen kapcsolatot ápol egykori bandatársaival.

Mint az már egy igen jól ismert tény, a Nightwish eredetileg egy akusztikus dalokat játszó formációnak indult, amit folk elemekkel tettek volna színesebbé, Tarja szoprán hangja azonban merőben felülírta a terveket, és ezért úgy döntöttek, hogy az erős, domináns énekét a metállal vegyítik, ezzel is valami újat hozva a palettára.

Az énekesnőtől most azt kérdezték, mennyiben hátráltatta volna őt az, ha a banda inkább az akusztikus-folkos vonalon marad a metál helyett.

„Ezt nehéz lenne megmondani, mivel minden álmom az volt, hogy operaénekes legyek. Nem sok mindent tudtam kezdeni a hangommal azon felül, hogy teljesen operás volt.” – fogalmaz az énekesnő, mondván a karrierje elején nehéz volt számára sokszínűbben kihasználni a hangját.

61886971_446360086177195_2727416580633841535_n.jpg

Mint említettük, az Angels Fall First idén ünnepelte boltokba kerülésének 25. évfordulóját, így adta magát a kérdés, hogy ennyi év után mit gondol az énekesnő csapata kiindulópontjáról?

„Most is a falon lógó aranylemezt nézem. Ez amolyan második demo volt számunkra. Amikor elkészítettük, még fogalmunk sem volt arról, hogy végül egy teljes lemez kerekedik ki belőle, és hogy lemezszerződést szerzünk általa – minden esetre, nagyon izgalmas volt.  Annyira fiatalok voltunk, ma is ha meghallom magam, elképedek... De hé, mindenkinek el kell kezdenie valahol.” – nyilatkozza.

Most, 17 év után mégis milyen kapcsolt fűzi őt a Nightwish (egykori) zenészeihez?

„Az egyetlen srác, akivel kapcsolatba kerültem, az Marco. Néhány éve együtt énekeltünk, de már ő sincs a bandában. A többiekkel e-mailben értekeztem. Most minden rendben velünk, nincs harag közöttünk. Tuomasnak is írtam, amikor elhunyt az édesapja. (...) Boldog vagyok, remélem ők is azok.” – mondja.

collage68656.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása