Hamarosan bemutatja új lemezét a Feuerschwanz!

feuerschwanz_folkfield-festival-2022-21.jpg

Pörög az élet a Feuerschwanz háza táján, ugyanis a zenekar lázasan dolgozik vadonatúj nagylemezén, amelyet a nyár folyamán küldenek a boltok polcaira. Hauptmann Feuerschwanz a Chaoszine-nak mesélt még korábban a zenekar terveiről, most azonban már egy homályos borítóval rukkolt elő a zenekar, jelezvén, hogy rövidesen bombasztikus hírrel fognak szolgálni.

A zenekar legutóbbi lemeze egyébként 2021 decemberében jelent meg, és a Memento Mori címet kapta. A Ben Metzner valamint Peter Henrici vezette alakulat szinte azonnal az eladási listák első helyére lőtte magát a kiadvánnyal, ezzel túllépve a 2020 nyarán megjelent Das Elfte Gebot elsöprő sikereit.

A srácok nemrégiben egy feldolgozásalbumot is piacra dobtak, ami a Todsünden címet viseli, és azok a nóták hallhatók rajta, amelyek a már fent is említett két album valamelyikén kapott helyett, most azonban egyetlen korong keretében kerültek megjelenésre.

A banda főnöke elmondta, hogy mivel a Feuerschwanz továbbra is egy bulizenekarnak számít, ehhez mérten kerülnek ki ötleteik közül a potenciális jelöltek, ugyanakkor számos más tényező is befolyásolja a feldolgozások létrejöttét.

„Mindig mások a kritériumok, mi első sorban egy bulizenekar vagyunk, szeretjük az olyan dalokat mint a Dragostea Din Tei vagy a The Bad Touch. Ha bulizunk, akkor azt a saját kis világunkban csináljuk. A Dragostea Din Tei most például a vikingek party humnusza lett. A másik tényező a jó dallam. A jó dallamoknak illeszkedniük kell a népi hangszereinkhez. A Blinding Light esetében például remek dallamok vannak, így a folkos hangszerekkel pazar feldolgozást készíthettünk.” – fogalmazott Hauptmann Feuerschwanz.

Az új lemezre visszatérve, nem kizárt, hogy a srácok ezúttal is apránként, avagy puzzle-szerűen rántják le a leplet az új lemezükről, ugyanis lételemük a játszadozás, tehát egészen biztosan nem sietik a nagy bejelentést, de addig is bátran lehet találgatni, hogy vajon mi mindenhez lesz köthető a várva várt újdonság. Feltételezhető, hogy a srácok ezúttal egy saját magukról elnevezett alkotással készülnek, legalábbis erre engednek következtetni a képkockák, a borítón ugyanis látszólag egy tüzet okádó sárkány szerepel, és mindössze a csapat neve, az az a Feuerschwanz fedezhető fel. 

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása