Anette Olzon jótanácsa a várandós Floor Jansennek: „Szánj időt az anyaságra!”

collage688282823.jpg

2012-ben történt ismételten botrányos tagváltás a Nightwish fedélzetén, a zenekar ugyanis az évben tette ki a szűrét a Tarja Turunen alapító-énekesnő helyét átvevő Anette Olzonnak, aki 2007-es csatlakozásával meredeken átírta a formáció történelmét. Noha az énekesnő minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a rajongók elfogadják, akciója mégis éveket követelt, miközben rendre végigcsinált olyan fellépéseket, ahol még 2009 környékén is Tarja nevét skandálta a közönség.

Anette élete végül 2012-ben fenekestül felfordult, az Imaginaerum turné során ugyanis kiderült, hogy ismét állapotos, a rosszullétei pedig olyannyira erősek voltak, hogy nem tudta folytatni útját a zenekarral. Tuomas Holopainenék eközben kiagyalták, hogy a turnét majd egy helyettes énekessel csinálják végig, ám amikor kiderült, hogy a potenciális jelölt épp a holland Floor Jansen lenne, Nettie-nél neves egyszerűséggel borult a bili.

Egyes információk szerint, a svéd pacsirta még belement volna abba, hogy helyettesítsék visszatértéig, ám amikor kiderült, hogy a zenekar választottja egy nála sokkal nagyobb kaliberű énekesnő, azonnal tiltakozni kezdett, ami érthető, hiszen egyébként is Tarja árnyékában tengette mindennapjait a Nightwish énekesnőjeként, nem hiányzott neki még az is, hogy plusz egy emberhez hasonlítgassák.

A fanok fejében természetesen valamiért megszületett és életre kelt azon gondolat, mely szerint a két énekesnő nem kedveli egymást, hiszen mégiscsak furcsa menete volt annak, ahogyan az egyik ki, míg a másik bekerült a zenekarba, ám most kiderült, hogy természetesen a józan ész mindig a fantázia felett áll.

Floor a napokban publikált egy jól elkapott momentumú képet a Nightwish egyik utolsó fellépéséről, – még mielőtt bizonytalan időre jegelnék magukat – a felvételhez pedig mindössze annyit fűzött, hogy a színpad az a hely, ahol a boldogsága gyökerezik. Mint ismeretes, a holland énekesnő jelenleg második gyermekével állapotos, mostanra pedig már igencsak megnőtt a pocakja, erre reflektált Nightwish-beli elődje, aki igen kedves szavakat intézett kolléganőjéhez!

„A várandósságból áradó ragyogás mindent legyőz! Minden jót kívánok Neked és a családodnak is az új jövevényhez, és szánj időt arra, hogy édesanya legyél!” – kommentált Olzon a lentebb is megtekinthető fotóhoz, Floor pedig megköszönte a kedves szavakat.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása