Mägo de Oz: Rafa Blas az új énekes, Manuel Seoane viszont elhagyta az együttest!

collage5865555.jpg

Március 17-én derült ki, miszerint elhagyta a Mägo de Oz fedélzetét Javier Domínguez (Zeta) énekes, aki 2012 óta erősítette a formációt. Egy héttel később újabb tagváltás rázta meg a zenekar rajongóit, ugyanis ezúttal a banda egyik ikonikus alapembere, Patricia Tapia énekesnő jelentette be távozását, elmondása szerint ugyanis már nem érezte jól magát a zenekar új szakaszában, ami őszintén szólva követhetetlenné vált.

A közösségi médiában is óriási a felfordulás, a rajongók zöme például visszaköveteli a pénzét, amit a Diabulus In Opera II nevezetű show-k jegyeire fordított, sokan pedig egyenesen betámadták a zenekart, mondván ideje lenne letenni a lantot, mert a mostani helyzet kicsit sem méltó a Mägo de Oz kultuszához.

Ha mindez nem lenne elég, többen beleálltak a Patricia Tapiát helyettesítő Xana Lavey-be is, aki egy közleményben tudatta, hogy nem fog kilépni a Celtian-ból pusztán azért, mert hébe-hóba kisegíti a Mägo-t, majd óriási port kavart a banda egykori billentyűsének egyik posztja is, ami tulajdonképpen egy rosszul elsült poén volt, a zenész pedig azóta is mentegetőzik a Twitteren.

Mindeközben a Mägo de Oz igyekszik minél előbb továbblépni olyannyira, hogy a minap bejelentették, megtalálták Zeta utódját, és ahogyan az sejthető volt, hivatalosan is Rafa Blas került a mikrofon mögé.

Rafa Blas múltja nem túl régre vezethető vissza, pályafutása ugyanis 2012-ben vette kezdetét, amikor megnyerte a spanyol Voice-t. Ezt megelőzően a Matavys és a Nocturnia zenekarok frontembere volt, a tehetségkutató megnyerése után azonban szólókarrierbe kezdett, majd nemrégiben Charly Lopezzel karöltve került a Txus di Fellatio vezette alakulat soraiba, de mint kiderült végül olyannyira meggyőzte a veterán formációt, hogy nem volt kérdés, miszerint ő veszi át a stafétát az ikonikus énekeseket felvonultató brigád keretein belül.

A rossz hírek áradata azonban továbbra sem lankadt, ugyanis kiderült, hogy Manuel Seoane gitáros is végső búcsút vett a bandától, őt a Mägo de Oz-t korábban már erősítő Jorge Salán fogja pótolni, aki egyébként is részt vett volna zenekar jubileumi turnéján.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása