Mägo de Oz: Patricia Tapia is elhagyta az együttest!

patry-ira-dei05_1.jpg

Pontosan egy hete számoltunk be arról, miszerint távozott a Mägo de Oz éléről Javier Domínguez, aki 2012 óta volt a csapat frontembere. Zeta mindösszesen hét lemezt készített a csapattal és egy koncertlemezt is felvett velük, most azonban úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a bandával.

Az énekest a nyáron műtötték hátproblémái következtében, a felépülés pedig természetesen egy igen hosszadalmas folyamat volt, nemrégiben viszont még poénkodva mesélte, hogy mennyi mindenen kell változtatnia, amikor visszatér a rivaldafénybe. Ennek tükrében, mindenkit váratlanul ért a Mägo de Oz pénteki közleménye, melyben azt írták, hogy a zenész állapota rosszabbra fordult, és ezért meghozta azt a döntést, amire senki sem számított. Ezt követően Zeta két bejegyzést is közzétett saját közösségi-oldalán, amelyekben tisztázta, hogy az egészsége tökéletesen rendben van, ebből pedig az következhet, hogy esetleg személyes konfliktus vezetett az elváláshoz, noha ezt egyik fél sem mondta ki nyilvánosan.

Még meg sem emésztettük Javier kilépését, a Mägo de Oz háza táján újabb búcsú következett be, ezúttal a zenekart 2007 óta erősítő Patricia Tapia jelentette be, hogy már nem tagja a Txus di Fellatio vezette brigádnak.

„Üdv mindenki!

A közelmúltban történt eseményeket követően úgy döntöttem, hogy nem folytatom tovább a Mägo de Ozzal. Nagyon-nagyon nehéz döntés volt ez számomra, de már nem érzem magam komfortosan a zenekar új szakaszában, és ezért úgy hiszem, hogy a legőszintébb dolog, amit tehetek az, ha a saját utamat járom.” – kezdte sorait az énekesnő, akinél tavaly fibromialgiát állapítottak meg.

collage28328501.jpg

„Szeretnék köszönetet mondani a jelenlegi kollégáimnak, és persze minden egyes zenésznek, aki valaha is megfordult a Mägo-ban ebben a 17 pótolhatatlan, csodálatos éveben, amit együtt töltöttünk. Sokat tanultam tőlük, és alapvetően részesei voltak az életemnek, a zenekar életének és egyben sikereinek.” – folytatja.

„És a legfontosabb. Hálás vagyok minden egyes Mägo de Oz-rajongónak. Fogalmatok sincs arról, milyen örömteli is a színpadon lenni, látni a mosolyotokat, ahogy éneklitek a dalainkat, látni az érzelmeiteket. A világ legszerencsésebb és egyben leghálásabb lányának érzem magam. Köszönet a történetekért, amiket megosztottatok velem, és minden kedves szóért, amit tőletek kaptam. Őszintén remélem, hogy legalább egy kis részét visszaadhattam mindabból, amit tőletek kaptam. Ti vagytok a legjobbak!” – mondott köszönetet a rajongóknak.

collage2832850.jpg

„Fizikailag sokkal jobban érzem magam, erősebb vagyok mint valaha, izgatottan folytatom az énekkurzusomat, amit nemrégiben indítottam, mindezeken túl, egy nagyon különleges projekttel készülök néhány kedves barátommal karöltve, és már alig várom, hogy megmutathassam, mivel készültünk. Szóval biztos vagyok benne, hogy még találkozunk.” – fejezte.

Patricia Tapia hangja első ízben a 2004-es Belfast lemezen volt hallható, majd vendégként a Gaia II: La Voz Dormida című lemezen is énekelt, legismertebb és egyben legmeghatározóbb színrelépése a Diabulus In Música című dal, melynek demóját eredetileg ő is énekelte fel. A 2007-es La Ciudad De Los Árboles című lemezen már hivatalos tagként szerepelt, az akkor még José Andréa nevével fémjelzett együttesben, ezt követően pedig olyannyira alapembere lett a formációnak, hogy lemezről lemezre több szerepet kapott. Patricia nevéhez fűződik többek között az El Violín Del Diablo, a Revolución, és az El Aplauso Herido című dal, egyúttal neki köszönhetik a rajongók a Celtic Land című lemezen szereplő dalok angol verzióit is.

Mindeközben a Mägo de Oz hivatalosan is bejelentette, hogy a közelgő jubileumi turnén nem csupán Rafa Blas és Charly Lopez marad, hanem Xana Lavey is, aki hivatalosan is Patricia helyettese lesz, arról viszont továbbra sincs rendelkezésre álló információ, hogy kik lesznek Zeta és Patricia hivatalos utódjai, akiket a Mägo de Oz következő lemezén már hallhatunk is.

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása