Elképesztően jól startolt Simone Simons szólólemeze!

248520.jpg

A minap került boltokba az Epica énekesnőjének debütáló szólóanyaga, amely a Vermillion címet kapta. Az énekesnőt még két éve faggatták arról, hogy terveben van-e esetleg egy szólólemez kiadása, noha az Epica frontján már több mint két évtizede töretlenül sikeres. A holland pacsirta ekkor nem erősítette meg a hírt, de nem is tagadta, hogy dolgozik valamin, arról a bizonyos valamiről pedig idén rántotta le a leplet.

Simone a holland zenemágus, Arjen Lucassen briliáns szakértelmére bízta magát, aki nemcsak a dalszerzésben jeleskedett – jó szokásához hűen – de a zeneszerzést is teljesen magára vállalta, így igazán különleges „házasságok” köttettek a muzsika révén, amelyben éppúgy érezhető az Ayreon megmásíthatatlan hangzása, mint az Epica jól bevált elemei.

Simone igencsak büszke lehet első önálló kiadványára, amely bár tegnap jelent meg hivatalosan, de a nap közepére már a listákon is bravúros eredményeket produkált, hazájában például egészen a második helyig menetelt. Mintegy megpecsételve a korong debütálását, egy vadonatúj dallal is előrukkolt a páratlan tehetségű Epica-frontasszony, kisfilm formájában ugyanis elérhetővé vált az Alissa White-Gluzzal felvett Cradle To The Grave, amely alább is lecsekkolható a lemez pompás eredményivel egyetemben.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása