Troy Donockley szerint, a Nightwish a szimfonikus metal leghitelesebb képviselője

438799407_963841371770848_6437056609519492737_n.jpg
Szüntelenül nagy a visszhang a Nightwish vadonatúj nagylemeze körül, a formáció tizedik alkotása ugyanis szeptember 20-án tárult a világ elé, Yesterwynde elnevezés alatt. A tagokat azóta is rendszeresen mikrofonvégre kapják, az interjúk során pedig igencsak érdekes témák kerülnek kibontakozásra.

Troy Donockleyt például nemrégiben arról faggatták, hogy szerinte mi az a megmásítatlan előny a szimfonikus metal színterén, amely a Nightwish-t különbbé teszi más csapatok ellenében. A kérdésre egy viszonylag érdekes, ugyanakkor kevésbé helytálló válasz érkezett, a zenész álláspontja ugyanis a következő:

„Tudom, hogy számos szimfonikus metálbanda létezik, de részemről a Nightwish a műfaj genezise. Ez leginkább annak tudható be, hogy mi valódi szimfonikus zenekarral dolgozunk. Sok zenekar nem engedheti meg magának ugyanezt, de mi szerencsére igen. Ez egy olyan egyedi életet hoz a dalokba, amely semmivel sem pótolható. Mindazonáltal, remek zenekarok találhatók a műfajon belül, ott van például az Epica és a Within Temptation, akik kiválóak, nekem egyébként a személyes kedvencem a Delain, egyszerűen imádom őket.”  – fogalmaz.

Azt azért mindenképp érdemes kiemelni, hogy a Nightwish legfőbb iránytűje a svéd Therion, Christofer Johnsson és csapata pedig nemcsak a szimfonikus metal egyik legfőbb zászlóshajója, de gyakorlatilag a műfaj atyja, ennek pedig maga Johnsson is hangot adott egy interjúban, de persze nem azért, hogy esetleg lealacsonyítsa a műfaj többi képviselőjét, pusztán megosztotta saját gondolatmenetét, némi igazsággal fűszerezve.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása