Műteni kell a Mägo de Oz frontemberét!

gettyimages-1354576735-2048x2048.jpg

Csőstől zúdult a baj a Mägo de Oz legénységére, ugyanis a zenekar neves egyszerűséggel egyszerre veszítette el énekeseit. Patricia Tapia kivizsgálások hosszú során esett át, mire kiderült, hogy nem vérszegénység áll betegsége háttéreben, ugyanis a tesztek során bebizonyosodott, hogy fibromialgiában szenved.

A fibromialgia fő tünetei a fáradékonyság, a koncentrációszavar, valamint a fájdalom, ezek pedig jobbára olyan folyamatos tevékenyégek nyomán alakulhatnak ki, amit rendszeresen, ugyanolyan módon végez a betegségtől szenvedő személy. Kiderült, hogy a betegség akár örökletes is lehet, de kiváltója lehet még egy komolyabb trauma, illetve fertőzés útján is kialakulhat.

Az énekesnő azóta elkezdte a felépüléshez szükséges terápiát, elmondása szerint igen jól halad a kezeléssel, nemrégiben pedig egy-egy dal erejéig a színpadon is tiszteletét tette, mintegy biztosítva a fanokat arról, hogy már sokkal jobban van. Hozzátette ugyan, hogy a felépülés lassú és kitartó folyamatnak ígérkezik, semmiképp sem ajánlatos elkapkodni, ezért a koncertet követően rögvest visszatért a terápiára.

A fanok és a bandatagok egyaránt beleélték magukat a vokalista visszatérésébe, amire most ismét csekély az esély, hiszen a legutóbbi vizsgálatokra rosszullétek végett nem tudott lejutni.

mgo24.jpg

Mindeközben kiderült, hogy a Mägo frontembere, Javier Domínguez (Zeta) is komolyabb problémával néz farkasszemet, immár közel negyven napja, elsődleges információként mindössze annyit tudhattunk meg, hogy a csigolyáival vannak bajok, mostanra pedig pontosabb diagnózissal szolgáltak az orvosok.

Mint kiderült, az orvosok két sérvet is találtak az énekes csigolyái között (az egyik az L4 és az L5 között; a másik pedig az L5 és az S1 között), amit haladéktalanul műteni kell, erre pedig augusztus 29-én, két nappal az énekes születésnapja előtt kerítenek sort.

A Mägo de Oz jelenleg is a tavaly ősszel megjelent tizenötödik nagylemezét, a Bandera Negrát népszerűsíti helyettes énekesekkel: Zeta helyére ezúttal Tete Novoa és Charly López ugrott be, míg Patriciát továbbra is Xana Lavey és Alba Moreno pótolja.

mago-20.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása