Tarja bekeményít – extraerős kiadvánnyal készül az énekesnő!

tarja-tururen-wystapila-na-wacken-open-air-2022_-jak-wypadla-slynna-sopranistka-zdjecia_article_north.jpg

Köztudott, miszerint új lemezén dolgozik a Nightwish alapító-énekesnője, aki vadonatúj rocklemeze debütálását 2024-re datálta. Noha a lemezre még egy jó egy évet várni kell, az énekesnő ettől függetlneül szívesen oszt meg apró részleteket arról, hogy épp hol tart most a dalszerzési szakaszban, illetve, hogy mi minden lesz jellemző a készülő újdonságra.

Elmondása szerint, idén sem hagyja rajongóit csemege nélkül, ugyanis készülőben harmadik karácsonyi albumja is, ami a Dark Christmas címen fut, mindezeken felül, azonban további alkotások is formálódnak a finn pacsirta boszorkánykonyhájában, ezeket azonban továbbra is hét pecsétes titokként őrzi.

Tarja nemrégiben diskurált a Metal Hammer riporterével, az interjú során pedig szóba került, hogy miként gondol a Nightwish első lemezére, van-e bármiféle kapcsolata egykori zenésztársaival, illetve, hogy sikerült-e teljes mértékben kilábalni a stroke-ja okozta zűrzavarból. Ha mindez nem lenne elég, természetesen szó esett még a 2022 decemberében megjelent válogatáslemezéről is, ami a Best Of Tarja: Living The Dream elnevezést kapta, és aminek tartalmaként elérhetővé vált a 2020 januárjában leforgatott jubileumi fellépése is, ami a Circus Life címet kapta.

„Katasztrófálisan sok időt vett igénybe, mire elkészültem a lemezzel, mivel nyakunkon volt a koronavírus-járvány; plusz még mindig a 2020-ban elhalasztott koncerteket pótolom. Úgy hiszem, hogy ennek most volt itt az ideje, mivel a legutóbbi lemezem, az In The Raw lett karrierem legszemélyesebb albumja. Az egészet a stroke-om okozta sokk, és az egészségemmel kapcsolatos nehézségek eredményezték. Most már végre elengedhetem és mindent újrakezdhetek. Ez most teljesen új szintre emeli az új lemezt és az új kezdetet.” – fogalmaz az énekesnő, aki 2019 augusztusában dobta piacra In The Raw című alkotását, ami nemcsak a valaha megírt legszemélyesebb korongja lett, de egyúttal a legerősebb is.

noname38686_1.jpg

 Nos igen, csakhogy az énekesnő úgy tervezi, hogy következő lemeze még az In The Raw súlyosságát is túl fogja szárnyalni, elmondása szerint, ugyanis minden eddiginél keményebb vizekre kíván evezni.

„Jelenleg is dalokat írok, de már most elmondhatom, hogy elég súlyos lesz. Ez mondjuk a bandám miatt van. Teljes mértékben csodálatos zenészek, amikor játszanak, hatalmas támaszt nyújtanak nekem és a hangomnak is. Valósággal felvillanyoznak az energiájukkal, szóval a lemez is emiatt lesz igazán erőteljes.” – nyilatkozta.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása