Patricia Tapia felépült és lelkesebb mint valaha!
Vadonatúj tetkót is villantott az énekesnő!

noname055688_copy.jpg

Patricia Tapiánál még a nyár folyamán diagnosztizáltak fibromialgiát, mely betegség következményeként sajnos jó időre búcsút kellett intenie a színpadnak és a koncertek nyújtotta nyüzsgésnek. Az énekesnő rendszeresen járt terápiákra, mára viszont már otthona kényelmében végzi gyakorlatait.

Patri nemrégiben adott egy terjedelmes interjút a Rokkerznek, a beszélgetés során pedig szóba került betegsége is, melynek kapcsán először nyílt meg a nyilvánosság előtt. Elmesélte, mikor kezdte észlelni, hogy valami nincs rendben, milyen tünetek gyötörték, emellett jó tanáccsal látta el azokat, akik hasonlóan fibromialgiában szenvednek és nem tudják mitévők legyenek.

„Ha te is fibromialgiában szenvedsz, akkor sétálj sokat! Egy kiadós séta jót tesz – minden nap. Reggel félóra, délután félóra, majd jöhetnek a gyakorlatok. A YouTube-on találsz néhány szuper gyakorlatot, kifejezetten azoknak, akik fibromialgiában szenvednek. Néhány alapvető gyakorlat, melyben a karodat, a csípődet és a nyakadat kell elforgatni, meglátod sokat fogsz fejlődni. Sportolj kicsit többet, mondjuk a futás erre is alkalmas, és persze elengedhetetlen az egészséges életmód: egyél több halat, és sok zöldséget, de mindenek előtt jól aludd ki magad, az alvás elengedhetetlen, csakúgy mint a pihenés.” – osztotta meg, saját tapasztalataira hagyatkozva.

Patrcia elmondása szerint még az orvosok sem tudnak sokat a betegségről, ennek értelmében gyógyíthatatlannak bizonyul, az egyetlen dolog, amit tenni lehet, az hogy az egyén megtanul együtt élni vele.

„Még az orvosok sem tudják pontosan megmondani, hogy ezek az impulzussorozatok minek hatására jelentkezhetnek. Az agyad olyan fájdalomimpulzust közvetít a testednek, ami alapvetően nincs is ott. Velem például úgy történt, hogy fájt a bokám, aztán már a lábam, a karom és az ujjaim. Olyan érzésem volt, mintha a kezeim megdagadtak volna, rettenetesen fájt a csuklóm, amint egy picit megtámasztottam magam pokolian fájni kezdett, aztán már mindenem fájt; a csípőm, a vállam, minden. Urrá lett rajtam a fáradtság, nehezemre esett járni, mozogni is alig tudtam, szinte semmit sem tudtam csinálni, még a boltba sem tudtam elmenni megvenni a szükséges dolgokat.” – vallotta be.

noname686843.jpg

Az igen kreatív Patri egyébként messze nem töltötte unatkozással az elmúlt hónapokat, ugyanis ismét visszatért a tanítás terepére, és Curso de canto moderno elnevezés alatt vadonatúj énekkurzust hozott létre, ezzel segítve a feltörekvő tehetségeken. A weblapot IDE kattintva tudod átböngészni. 

Az énekesnő rendszeresen megoszt felvételeket a különböző technikák kapcsán, most azonban nemcsak a jól futó kurzusát népszerűsítette vadonatúj felvételén, hanem elmondta, hogy már teljes egészében felépült a betegsége okozta zűrzavarból!

„Már teljesen felépültem, és lelkesebb vagyok, mint valaha! Hamarosan találkozunk! És ne feledjétek, hogy várlak titeket a vadonatúj énekkurzusomon, amit nemrég indítottam.” – újságolta boldogan az énekesnő, aki a videó keretein belül vadonatúj tetkóját is megmutatta, amit az elmúlt hetekben varratott a bal alkarjára.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása