Visszatérését tervezi Patricia Tapia!

311443585_541645584630839_5400212322586983513_n.jpg

Márciusban robbant a bomba, miszerint Javier Domínguez énekes hosszas latolgatás után úgy döntött, hogy távozik a Mägo de Oz fedélzetéről. Fanok, zenésztársak, és a sajtó is egyaránt hidegzuhanyként élte meg a hírt, mit sem sejtve arról, hogy ez csupán a kezdet volt...

Egy héttel később ugyanis újabb szomorú hírrel kellett szembesülnünk, amikor is Patricia Tapia egy hosszas posztban ecsetelte, hogy már nem érzi jól magát a zenekar ezen új felállásában, éppen ezért úgy döntött, hogy saját álmainak élve ő is kereket old a Mägo de Oz frontjáról, a bandában megélt 17 évét pedig hűen megőrzi az emlékeiben.

A zenészek döntése messze nem alaptalan, hiszen amellett, hogy valami újdonsággal próbálnak foglalkozni, a döntésükben minden bizonnyal egészségügyi állapotuk is mérvadó volt, hiszen mindketten egyszerre dőltek ki a turné során. Míg Javiert gerincsérvvel műtötték, addig Patrinál fibromialgiát diagnosztizáltak, mely betegség sajnos gyógyíthatatlan, az énekesnő azonban megtanult együttélni betegségével.

Mindaközben, hogy spanyol énekesnő gőzerőkkel készült a visszatérésre, kiderült, hogy közben mással is készségesen lefoglalta magát, ugyanis az év elején bejelentette, hogy útjára indította vadonatúj tanfolymát, amellyel segíteni tudja a feltörekvő énekeseket. Patri korábban is dolgozott már énektanárként, sőt a pandémia alatt is rendszeresen készített ezzel kapcsolatos videókat, most azonban magasabb szintre emelte a tanítás iránti szenvedélyét, amihez természetesen betegsége is nagyban hozzájárult.

 278387015_537156417766563_6201533434102973411_n.jpg

„A betegségem számomra olyan volt mint egy ébresztő, azt éreztem, hogy »oké most már sokkal jobban kell vigyáznom magamra«. Mindent át szeretnék adni a tanítványoknak, mert emlékszem, hogy amikor fiatal voltam, én is vettem énekórákat, hiszen megakartam tanulni énekelni; nagyon nehéz és drága mulatság, ha profi szinten akarsz énekelni, de megéri, és ez az oka annak, hogy úgy döntöttem, nekem is meg kell tanítom mindazt, amit nekem kellett elsajátítanom.” mesélte korábban.

Az énekesnő azóta sem unatkozik, hiszen amellett, hogy kurzusát népszerűsíti, nemrégiben az is kiderült, hogy új dalok komponálásába kezdett, arról viszont nem rántotta le a leplet, hogy KHY nevezetű csapata visszatéréséről van-e szó, vagy hogy esetleg egy teljesen új projekt van kibontakozóban. Patrit rendszeresen a visszatérésével kapcsolatos kérdésekkel bombázzák a fanok, ennek fényében nemrégiben egy videóüzenetben nyugtatta meg a követőket, miszerint új dalokon dolgozik, és amint lehetséges lesz visszatér a színpadra is.

A napokban ismét a zongorája társaságában adott életjelet magáról, akkor azt írta, hogy épp a következő órájára készül, de közben megszállta az ihlet is, így voltaképp csak ki bukott belőle egy-egy új tétel, amit rövidesen be is mutat majd a közönségnek.

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása