Hoppá! Mégsem hátproblémái miatt hagyta el a Mägo de Oz-t Javier Domínguez!

239383972_392495258899347_2997021049623610583_n0.jpg

A napokban sokkolta rajongótáborát a spanyol Mägo de Oz, amikor is bejelentették, hogy egészségügyi gondokra hivatkozva elhagyta a zenekart Javier Domínguez énekes, aki 2012-ben lett a csapat új frontembere. A zenész már jó ideje harcot vívott az egészségével, a nyáron még műteni is kellett, ugyanis két sérvet is találtak az előadó csigolyái között.

A Zeta művésznéven is ismert énekes döntése mindenkit váratlanul ért, ugyanis a közelmúltban még izgatottan mesélt arról, hogy mennyire szeretne már újra nyeregbe pattanni, egyúttal el is sütött néhány poént arról, hogy mennyi mindent kell majd másként csinálni.

„Feltételezem, hogy a búcsú senkinek sem kellemes, azonban a Mägo-beli társaimmal igyekszünk nem rossz szájízzel elválni, éppen ezért nem zárjuk ki a lehetőségét annak, hogy a jövőben újra együtt lépünk színpadra, már csak azért is, hogy ez emlékeztessen arra, hogy a sárga köves út továbbra is itt lesz, és ami a végsőkig egy varázslatos hely lesz számomra. Annyi vagy inkább még több sikert kívánok nekik, mint amennyiben most részük van, és remélem, hogy Ti, akik az elmúlt évtizedekben minket hallgattatok, továbbra is támogatni fogjátok az én szeretett zenekaromat, a Mägo de Oz-t, az impozáns jelenlétetekkel, és a lehető leghangosabb kiáltásotokkal." – szögezte le hivatalos posztjában hangsúlyozva, hogy nagy eséllyel még visszatérhet, hiszen társaival igyekeztek barátságosan elválni.

Mindeközben a zenész további két posztot is megosztott hivatalos Twitter-oldalán, a mikroblogon közzétett bejegyzései azonban arról árulkodnak, hogy a döntését nem azért hozta meg, mert az egészsége romlásnak indult, – a Mägo de Oz közleményében ugyanis az szerepelt, hogy Zeta egészsége visszaesőben van – a valóság azonban úgy fest valami egészen más...

„Látom túlságosan is aggódtok az egészségem miatt. Hálás vagyok, de nem estem vissza a műtétet követően, ahogyan azt a a Mägo posztjában írták. Gondolom csak összezavarodtak. Már kezdem jobban érezni magam, sőt.” – írta órákkal azután, hogy kiposztolta a zenekarból történő távozását.

mago-de-oz-backstage-muenchen-12-11-2016-052.jpg

„Szeretnék egy dolgot világossá tenni számotokra: nincs rossz állapotbana hátam, már teljesen felépültem, az aggodalom azonban megszűnik, amint elkezdek dolgozni az új projektemen. Itt továbbra is követhetsz, ugyanis gőzerőkkel haladunk előre!” – írta ismét egy órával később.

A fanok többsége mélységesen felháborodott, elmondásuk szerint ugyanis Txus di Fellatio sosem adott kellő bizalmat az egyébként énektanárként is dolgozó Javiernek, noha tehetsége vitathatatlan. A rajongók azt is a zenekar szemére hányták, hogy amikor 2015-ben újra felvették a banda egyik legsikeresebb lemezét, a Finisterrát, ez lehetett volna a legméltóbb módja annak, hogy az énekes bebizonyítsa rátermettségét és sokszínűségét, ám ők ahelyett, hogy teret engedtek volna Javiernek, számos vendéget invitáltak a lemezre, ezzel háttérbe szorítva a frontembert, aki pusztán néhány dalban kapott lehetőséget szólóban.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása