Debütált Dianne van Giersbergen új kislemeze!

417458486_965044594980854_4277897958175520552_n.jpg

Soulward Bound címmel jelenik majd meg Dianne van Giersbergen első szólólemeze, amely egy ötéves gyógyulási folyamat eredménye. A holland énekesnő öt éven keresztül árasztja majd el a rajongókat kislemezekkel, melyek végül megalkotják majd a lemez hivatalos dallistáját.

Mint ismeretes, Dianne 2017-ben intett fájdalmas búcsút a német származású Xandria zenekarnak, szólólemeze útján pedig arról a fájdalmas öt évről mesél, amit a szakítás okozott a számára.

„Az elkövetkezendő 5 évben különböző kislemezeket fogok kiadni, és elvezetlek titeket arra az útra, amin az elmúlt 5 évben keresztülmentem. Mesélek majd az akadályaimról, a félelmeimről, a győzelmeimről, és a szívből jövő akaratomról, hogy folytatni tudjam a küldetésemet.” – közölte.

A holland kiválóság ez idáig két dalt hozott nyilvánosságra a szimfonikus metálban utazó művéről; az After The Storm, illetve az Unleash The Siren című szerzemények egyaránt pozitív visszhangra leltek, most pedig befutott a következő kirakós az A Symphonic Tragedy keretén belül, mely nótát március 14-én mutatott be az Ex Libris éléről is ismert pacsirta.

Mint kiderült, a nóta igen komoly témát dolgoz fel, pontosabban egy titkot, amelyet nehéz szívvel osztott meg a az énekesnő. Kiderült, hogy öt évnek ezelőtt Dianne-nak életmentő műtéten kellett átesnie, amely könnyedén a hangja rovására mehetett volna.

„2018-ban kénytelen voltam átesni egy életmentő hasi műtéten. Bár nem volt más választásom, azt mondták, a műtét nem veszélytelen, ezért el kell fogadnom, hogy az esetleges szövődmények megváltoztathatják az életemet. Ez azonban nem minden. A hangszálaim is súlyosan megsérülhettek volna az eljárás miatt. Más szóval: bár ez a műtét megmenthet, elveszíthetem az egyetlen dolgot, ami egy életre szólóan a társam, a menedékem, és ami oly kedves nekem: a hangomat.” – osztotta meg féltve őrzött titkát egy korábbi posztban.

„Az A Symphonic Tragedy egy tökéletes, légüres térben játszódik, ahol nem számít az idő, ugyanis altatásban vagyok. Még nem érkezett meg az a bizonyos légüres tér, ahol a múlt és annak minden egyes bonyodalma csak egy bekeretezett kép. A szövegben azért könyörgök, hogy a hangom ne hagyjon el, ne hagyjam elmenni, hanem emelkedjek felül ezen a problémán.” – folytatta.

„A műtétre több, mint öt éve került sor, és amint azt észre vehettétek, a hangom nem hagyott el; karcolás nélkül megúszta. A műtét utáni felépülés sok időbe, vérbe, verejtékbe és könnyekbe került, azonban még az orvosok sem számítottak arra, hogy ilyen gyorsan felépülök. Bár a hegek továbbra is emlékeztetnek, mára sikerült magam mögött hagynom az összes lehetséges, tragikus forgatókönyvet, mert mélyen legbelül újra fellángolt bennem az erő.” – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása