Tuomas Holopainen szerint ötletekben gazdag lesz a Nightwish tizedik lemeze

297309974_598672891620665_3095000797195285663_n.jpg

Messze nem titok, hogy lassan egy teljes éve körvonalazódik a Nightwish tizedik nagylemeze, mellyel 2023 nyarán vonul stúdióba a Tuomas Holopainen vezette zenekar. A kiadvány érkezését hivatalosan idén jelentették be, ezzel pedig rögvest céltáblát feszítettek magukra, ugyanis a nagyérdeműnek nem kellett sok a kritikák kinyilvánítására, melyek jobbára negatív irányba íveltek.

Azt már tudni, hogy a dalok demófázisban vannak, a Knotfest riporterének pedig most azt is elmondták, hogy már zenekari szinten is elkezdték átnyálazni a szövegeket, illetve összességében a dalokat, így tehát már közösen formálják a végső változataikat.

„Tulajdonképpen, az elmúlt hetekben csakis az új lemez demóit hallgattuk. A Covid miatt rengeteg szabadidőm volt, ezért úgy döntöttem, hogy ezt kihasználva az összes dalt megírom az új lemezre, agyaltam, szöveget írtam, most pedig a srácokkal közösen agyalunk a többin.” – mondja Tuomas.

„Elképesztő volt. Mind a hatan beültünk egy szobába miközben a készülő album friss demóit hallgattuk, átnéztük a szöveget, a vokális részeket, meg minden egyebet. Csodálatos volt. Ez az ember nagyon kreatív volt (utal Tuomas Holopainenre – a szerk.).” – teszi hozzá Kai Hahto.

A zenésznek persze azt a kérdést is feltették, hogy ennyi idő után mégis mi mindenből táplálkozik dalszerzőként, vannak-e konkrét események amiket sorokba önt; maga a felelet egyébként magától értetődő volt, hiszen  a zenész elmondása szerint csupán körbe kell nézni a világban, ami megannyi mondanivalót rejt, kezdve a jó és a rossz közti különbséget, illetve olyan élethelyzetek melyek felett olykor egészen könnyedén huny szemet az emberiség pedig nagyon nem kellene.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása