Tuomas Holopainen nem meri megmutatni új dalait a Nightwish tagjainak

tuomasholopainen_fb.jpg

Köztudott tény, miszerint gőzerőkkel készül a Nightwish tizedik nagylemeze, amiről nemrégiben derült ki, hogy egy trilógia lezárásaként szuperál majd. Tuomas Holopainen elmondása szerint a történet még az Endless Form Most Beautiful kapcsán vette kezdetét, majd a Human. :ꟾꟾ: Nature. révén teljesedett ki.

A zenész nem árult el konkrétumokat arról, hogy mégis milyen kategóriákat övez majd az újdonság, hiszen a fentebb említett korongok az evolúciós folyamatokról és a természetvédelemről egyaránt tartottak némi kötelezőt.

A finn géniuszt nemrégiben újfent mikrofonvégre fogták, a Zbavitel / Backstage TV-vel való beszélgetés során pedig egy különös dologról ejtett szót, nevezetesen arról, hogy mennyire borzalmas időszaknak tartja azt, amikor társai elé kell tárnia az új dalokat, ugyanis ilyenkor mérhetetlen félelmet érez a fogadtatás kapcsán.

„Ebben a zenekarban a zeneszerzés egy magányos folyamat. Ez mindig is így volt. Egyedül kell lennem ahhoz, hogy alkossak. Amikor már eléggé meg vagyok elégedve a dalokkal, akkor már a többieknek is elmerem játszani őket.” – fogalmaz.

„Ez egy szörnyű időszak! Mindenesetre, én azt szeretném, ha mindenki annyira élvezné a dalokat, mint ahogyan én. Ha mindenki boldog, akkor az nagyszerű. Hónapokkal ezelőtt mutattam meg nekik az új dalokat, és mindenki izgatott lett. Ez hatalmas megkönnyebbülés volt nekem!” – tette hozzá.

„Már folyamatban van a dalok életre keltése. Floor Jansen elkezdte a saját munkáját az éneksávokkal, ahogyan a többiek is. Ez egy csodálatos folyamat.” – kommentálta zárásként.

A Nightwish egyébként jövő nyáron vonul stúdióba rögzíteni a kiadványt, a végeredmény pedig legkésőbb 2024 elején lesz levehető a boltok polcairól.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása