Kiderült, mely klasszikusokkal erősíti jubileumi turnéját a Mägo de Oz!

thumbnail_image001.jpg

Jövőre szántja fel a világot egy rendhagyó turné keretein a Mägo de Oz, mely formáció jövőre ünnepli 35 éves fennállását. A zenekarnak tavaly jelent meg a még mindig frissnek tekinthető tizenötödik nagylmeze a Bandera Negra képében, két hete pedig egy vadonatúj válogatás-balldalemezzel lepték meg a nagyérdeműt.

A Love And Oz II azóta is sorra aratja a sikereit, nem beszélve arról, hogy terveik szerint majd a soron következő turnén is elő adnak róla néhány dalt. A zenekar igencsak rossz szériát futott az idei évben, miután az énekesek sorra döltek ki egészségügyi problémák következtében. Patricia Tapiánál fibromialgiát diagnosztizáltak, Zeta pedig hátproblémák miatt vonult szünetre, a nyár folyamán pedig sürgősen meg kellett műteni a gerincét.

A banda nemrégiben jelentette be, miszerint a jubileumi turné keretein belül, leforgatják majd a Diabulus In Opera II címre keresztelt DVD-anyagot is, amit ezúttal is kórus és szimfonikus zenekar kíséretében fognak lebonyolítani. A 2017-ben megjelent Diabulus In Opera óriási sikert aratott, ugyanis ez volt az első alkalom, amikor minden tekintetben nagyobb hírverést szereztek maguknak – akkor a harmincadik évfodulójukat ünnepelték.

Tekintve, hogy a csapat immár harmincötéve van a pályán, és már tizenöt fantasztikus lemez birtokosa, akadnak olyan klasszikusok, melyeket ritkán vesznek elő, a nagyérdemű azonban már jó ideje ki van éhezve rájuk. Zeta érkezése óta kevés olyan nóta hangzott el, melyek mély nyomot hagytak a rajongókban, mostanra azonban sokkal felkészültebb lett Txus di Fellatio és csapata, ugyanis most igyekeznek kárpótolni a fanokat olyan nótákkal, melyek minden bizonnyal hatalmas ovációt keltenek a nézőtéren.

„Az egész nyarat és az ősz nagy részét is a 35. jubileumi turnénkkal töltjük majd, és most egy kicsit többet fogunk foglalkozni a múlttal, mint a jelennel. Olyan dalokkal fogunk készülni, melyeket már sokszor kértek tőlünk, ilyen többek között a Satania, a Finisterra, a Réquiem és az El Santo Grial. Ezek mind klasszikusok, de persze logikusan felcsendül majd néhány dal a Mägo mai korszakából is. A Gaia II dalait például 70%-kal többször adtuk elő a múltban, Zeta érkezése óta viszont a nóták 30%-át hallhatták az emberek. Tehát, mi így szeretnénk megünnepelni a 35. jubileumot” – közli Txus, a zenekar feje a La Heavy nevezetű spanyol lap hasábjain.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása