A Within Temptation szívesebben ad ki kislemezeket mint egy nagylemezt

within_temptation_srf_2022_cgcm_logo_38_of_40.jpg

A 2019-es Resist óta ülnek tűkön a fanok, arra várva, hogy mikor kaphatnak a kezükbe egy vadonatúj albumot a holland Within Temptation-től. A banda még a 2019-ben elkezdte pedzegetni, miszerint dolgoznak az új lemezen, majd ezen felbuzdulva gyakorlatilag minden egyes interjúban szó esett a munkálatok folyamata felől.

Sharon den Adel többször is nyilatkozott már a téma kapcsán, volt amikor 2022-re ígérte be a várva várt alkotást, majd kijelentette, hogy fogalma sincs arról, hogy ténylegesen mikor készülnek el vele. Legutóbbi nyilatkozatai szerint egészen biztos, hogy 2023-ban kerülhet sor a még mindig ismeretlen címmel rendelkező kiadvány debütálására, majd komolyan meg is indokolta, hogy miért kell a rajongóknak évek óta csak várni és várni és várni...

„Szeretnénk a pillanatnak élni, látni mi minden történik, és az hogyan hat majd ránk. Olykor megesik, hogy amikor új albumot készítesz olyan dolgokról beszélsz, melyek végül – miután megjelent az album – elavulnak, mi nem szeretnénk, ha ez velünk is megtörténne.” – indokolta a késést Rafa Basanak

„Mindig hagyjuk, hogy a szívünk vezéreljen, azt csináljuk, amit érzünk, ami belőlünk jön, pont ezért gondolom azt, hogy az «Entertain You» valami teljes más, mint amit eddig csináltunk. Az olyan dalok pedig mint a «The Purge»  vagy a  «Don’t Pray For Me» pedig azt a vonalat képviselik, amit az emberek elvárnak. Vannak új dolgok, és olyanok is, amivel az emberek jobban szimpatizálnak.” – tette hozzá. 

A csapat persze nem töltötte üresben az elmúlt éveket, ugyanis több kislemezt is piacra dobtak, a már jól ismert nóták pedig a lemezen is helyet kaptak. A csapat énekesnője és a gitáros most egy vadonatúj interjúban meséltek arról, hogy mi az oka annak, hogy jobban szeretnek kislemezeket megjeleníteni, mint végre előrukkolni az új lemezzel.

_image_34378.jpg

„Tulajdonképpen én szeretem ezt módszert, mivel így hosszabb ideig figyel rád a média, amikor megjelentetsz egy albumot, egy pillanat alatt megőrülsz a rengeteg interjútól, amit végig kell csinálnod. De tudod, ez most más, mivel most minden tömörebb, ezzel pedig sokkal több figyelmet kapsz, ami nekünk szerintem nagyon jót tett.” – vallja Sharon.

„Igen, szerintem is ez legjobb mód. Mindazonáltal azt gondolom, hogy manapság rengeteg banda választja ezt az utat. Végül persze kiadod a lemezt is, amikor már megjelentetsz öt-hat dalt vagy kislemezt.” – tette hozzá helyeselve Stefan Helleblad.

Az igen hangulatos beszélgetés során elmondták továbbá, hogy a jövő évet már ténylegesen az új lemez formálásának szentelik, s ha miden jól halad, akkor piacra is dobhatják, noha még mindig nincs megszületendőben a pontos dátum, annyit viszont megerősítettek, hogy 2023-ban már biztosan publikálni fogják a várva várt alkotást.

Borítókép: Shawn Irwin

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása