Visszavágott a fanoknak a Nightwish: „Alig várjuk, hogy újra jó egészségben láthassuk Floort”

noname585858586569.jpg

A napokban haragította magára rajongóit a Nightwish, miután többszöri alkalommal is visszatetsző posztokat publikáltak közösségi oldalaikra. A zenekar jelenlegi énekesnője nehéz szívvel jelentette be a közelmúltban, miszerint mellrákkal diagnosztizálták, s emiatt sürgősen műtétre van szüksége. Mint kiderült, az énekesnő már a lábadozás útjára lépett, tervei szerint pedig rövidesen a színpadra is visszatérne, noha egészsége érdekében jobbnak tűnne, ha huzamosabb időre pihenőre vonulna.

A banda eközben megosztotta klasszikus lemezei újrakiadását bakeliten, melyeken egytől egyik az alapaító-énekesnő, Tarja Turunen vezényel. Ebben a posztban közölte, mindössze egyetlen sorban a zenekar, hogy jobbulást kíván Floor Jansennek, majd nem sokkal később a bejegyzés kommentszekciója megtelt a felháborodott fanok nemtetszésével, mondván egy rákkal küzdő személy többet érdemel annál, minthogy nyereségszerzés útján kívánjanak neki jobbulást.

A feldühödött követők többször is kijelentették, hogy a zenekarnak ideje lenne leváltani a social mediáért felelős illetékest, ugyanis ez már a sokadik példa volt arra, hogy egyes posztok messze nem voltak a helyzet magaslatán, egy olyan banda nevével fémjelzett oldal mint a Nightwish pedig ezt aligha engedheti meg magának.

„Kérlek benneteket, hogy rúgjátok ki a közösségi médiáért felelős menedzsereteket. Sárba tiporja a neveteket. Ez volt az egyik legempátiahiányosabb bejegyzés, amit valaha láttam. Floor többet érdemel mint egy suttogós "a legjobbakat", különösen úgy, hogy közben megpróbálsz eladni dolgokat.” – közölte az egyik kommenttelő.

noname8885.jpg

„Kicsit sem szégyenlitek, hogy ugyanabban a posztban kívántok jobbukást a rákkal küzdő énekesnőtöknek, amivel eladni próbáltok valamit?” – kérdezte fennhangon egy másik.

„Ez egy igazán gyalázatos bejegyzés. 20 éve vagyok rajongója a Nightwish-nek, és tudom, hogy a PR nem az erősségétek, de az, hogy egy olyan poszt végén az "ó egyébként gyógyulj meg hamar Floor" található, amellyel eladni próbálsz valamit, valóban túllép egy bizonyos határon. Legközelebb csináljátok jobban.” – tálalt ki egy másik.

A banda legutóbb is kapott rendesen hideget-meleget, amikor az Imaginaerum cimű filmjük tízéves évfordulója alkalmából megosztottak néhány kulisszák mögötti fotót, kihagyva a lemez és a film kulcsszereplőjét, azaz az akkori énekesnőjüket, Anette Olzont. A fanok ekkor is hangot adtak nem tetszésüknek, mondván tiszteletlenség, hogy az énekesnőről egyetlen képet sem osztottak meg, míg Troy Donockley, aki akkor még nem is volt tagja a bandának több felvételen is szerepel. Anette ekkor be is szállt a vitába, kiteregetve, hogy ő sosem mondott olyant, hogy a zenekar nem tehet közzé olyan tartalmakat melyeken ő is szerepel, ahogyan senkit sem gyanúsított meg azzal, hogy ellopta tőle az állását.

Nagyon úgy fest, hogy a bandához eljutottak a negatív kritikák, így talán nem is olyan meglepő, hogy a legújabb posztjukban már tiszteletteljesen kívánnak minden jót a holland énekesnőnek.

„Minden egyes energiánkat az energikus nővérünknek, Floor Jansennek küldjük, aki jelenleg is a műtétjéből lábadozik, és már nagyon hiányzik nekünk. Már alig várjuk, hogy újra jó egészségben és szellemben láthassuk őt. És persze, hogy együtt indulhassunk el a már régóta várt európai turnéra. Sok-sok szeretetet küld a banda és a stáb.” – fogalmaztak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nightwish (@nightwish) által megosztott bejegyzés

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása