Tobias Forge szerint a Ghost első dala kis híján felért egy viccel

l1000374-2s0.jpg

Köztudott, miszerint a tavaly megjelent, nagysikerű Impera után szinte rögvest neki látott új lemeze munkálatainak az okkult rockos svéd Ghost, és mint az kiderült, az újdonság immáron teljesen más hangulatot közvetít majd, mint a tavalyi sikerlemez, amely az American Music Awardon is tarolt a „Kedvenc rocklemez kategóriában.

A formáció koponyája korábban már nyilatkozott a készülő nagylemezről, elmondása szerint ugyanis konkrétan mindig van a kezében egy ötéves terv, ennek apropóján nyilatkozta azt is, hogy mind a 2018-as megjelenésű Prequelle, mind a tavaly megjelent Impera is egy hat-hétéves terv eredményei – a zenész tehát semmit sem bíz a véletlenre.

„Most igyekszem valami más hangulatot teremteni a lemez megírásához, hogy ne ismételjem meg önmagam, és hogy valami egészen mást csináljak. Felidézek néhány klassz dolgot a múltból, és kitörlöm azokat, amik nem tetszettek. Megpróbálsz mégegyszer valami tökéleteset alkotni. Ez olyan mintha az a fajta ember lennék, aki hatodszorra is képes megházasodni amolyan »Ezúttal minden csodás lesz. Ezúttal minden tökéletes lesz.« módon” fogalmazott az új album kapcsán korábban.

A zenész persze arról is készségesen diskurál, hogy a kezdetekben például kicsit sem volt mesebeli a zenekar helyzete, sőt, meg volt róla győződve, hogy a legelső Ghost-nóta felért egy óriási viccel, éppen ezért nem fűzött túlzottan nagy reményeket a formáció megalakulásához.

l1000404-2s0.jpg

„A Ghost története a Stand By Him című dallal kezdődött, ami végül az első lemezünkre is felkerült. Még 2006-ban írtam meg a dalt, spontán, kísérleti jelleggel, vagy ha úgy tetszik, akkor egész egyszerűen csak viccből. Amikor először felvettük, nekem nem volt hozzá saját felszerelésem, így elmentem az egyik barátomhoz, és csináltunk egy nagyon durva demót.” – kezdi kicsomagolni a nóta szoriját.

„A sráccal együtt toltuk a Subvision, a Repugnant és a Crashdïet zenekarokban, de egy idő után már nem játszottunk együtt. Viszont bejött neki a dal, és megkérdezte, hogy van-e esély arra, hogy közös bandánk legyen, mire közöltem, hogy nekem mindössze ez az egy dalom van , de ha sikerül még legalább kettőt kiagyalnom, és ha lesz egy követhető minta, akkor természetesen benne vagyok. Viszont ugyanolyan spontánnak és játékosnak kell lennünk, mint az elején, és biztosra veszem, hogy azok voltunk.” – vallotta.  

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása