Therion: „Mi akkor dolgozunk a legjobban, ha sarokba vagyunk szorítva”

380269534_844231273824916_7388176793006820134_n.jpg

December 15-én jelenik meg a Leviathan-trilógia befejező része, a Leviathan III. A formáció első két lemeze valósággal megosztotta a fanokat, ugyanis míg a Leviathan szép sikerekkel lett gazdagabb, addig a Leviathan II-nek nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

A csapat főnöke, Christofer Johnsson azonban meg van róla győződve, hogy a Leviathan-trilógia egészen biztosan a zenekar pályafutásának csúcsa lehet, különösen akkor, ha a három lemez legjobb dalaiból készülne egy válogatáslemez. A zenész azt sem rejtette véka alá, miszerint a Leviathan III nemcsak az első két felvonást fogja kenterbe verni, de még a zenekar legkedvesebb lemezét, a klasszikusnak tekinthető Vovint is maga mögé utasítja majd.

„Amennyiben a Leviathan III is olyan jól teljesít, vagy még annál is jobban mint az első és a második rész, akkor a trilógia 11 legjobb dalából készült válogatáslemez egészen biztosan felülmúlná a Vovint. Ezzel azt is bizonyítanánk, hogy képesek vagyunk még olyan erős dalokat írni ahhoz, hogy egy új Therion-album legyen a legnépszerűbb mindközül.” – közölte a magát a szimfonikus metál kifejezés atyjaként is emlegetett zenész.

A svéd mágust most a Blabbermouth faggatta ki, mely beszélgetés során bővebben szó esett a kiadó váltásról, a csapat ugyanis, több, mint harminc év után búcsúzott a Nuclear Blast kiadótól, majd a másik óriás Napalm Records-hoz szerződött. Christofer Johnsson természetesen a Leviathan III-ról is elárult egy s mást, többek között azt, amit már korábban pedzegetett, vagyis hogy ezúttal a rajongók kedvére szerettek volna tenni.

„A terv az volt, hogy megadjuk a rajongóinknak azt, amire várgynak, cserébe azért, hogy éveken át azt csináltuk, amit mi akartunk. Ha szeretnék, az emberek megveszik a lemezinket, de nem nagy ügy, ha esetleg mégsem. Ezért ugráltak a lemezeladásaink fel és le. Úgy gondoltuk, hogy amikor befejezzük mindazt, amit mi szeretünk, akkor eleget teszünk a rajongók kérésének. Ez amúgy kurvára egyszerűnek tűnik, de ha tényleg annyira könnyű lenne, akkor miért nem fogja magát az Iron Maiden és ír egy újabb Run To The Hills-t? A Judas Priest miért ír egy újabb Breaking The Law-t? Azért mert ez rohadtul nem könnyű.” – kommentálja a zenész.

„Ha mindezeket előre megígéred, akkor túl sokat ígérsz. Viszont, ha olyan lemezt készítesz, ami normál esetben nem túl jó, akkor megúszhatod. Ilyenkor jöhet az, hogy »az emberek nem is értették igazán, hogy mit akartunk csinálni«, vagy mondjuk, hogy »ezúttal ki szerettünk volna próbálni valamit újat.« Egy szóval mosod kezeidet, mivel az »ó, hát az emberek most nem értenek bennünket« vagy a »mi remek lemezt készítettünk, csak a rajongóinknak nem tetszik« valamelyest felment. Ha kijelented, hogy »olyan lemezt fogunk készíteni, ami biztosan tetszeni fog a fanoknak«, akkor elég rosszul fog kinézni, ha a lemez mégsem lesz sikeres, és nem fogy el. Mi most pontosan ezt akartuk. Mi akkor dolgozunk a legjobban, ha sarokba vagyunk szorítva. Kíváncsiak voltunk, mi a franc fog kisülni ebből az egészből, ami meglepően jól működött. Érdekes, de egy lemez helyett végül három lett.” – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása