Floor Jansen: „A popzene önmagában semmit sem mond el arról, hogy milyen lesz a zeném”

63963c37aa7b423fe738f985_floorjansen_paragon_webcover0.jpg

Izgalmas év elé néz Floor Jansen, ugyanis az énekesnő első önálló lemeze márciusban kerül boltokba Paragon címmel. Már évek óta köztudott, hogy a holland pacsirta dolgozik a kiadványon, most pedig végre az is kiderült, hogy a végeredmény rövidesen elénk tárul. Floor 10 nótát pakolt fel a dallistára, ezek közül mi már ismerhetünk hármat a Fire, a Storm, és a Me Without You képében, noha elmondása szerint márciusig még biztosan elő fog rukkolni további felvezetőkkel.

Az énekesnőt december végén kapták mikrofonvégre, mintegy kifaggatva őt szólómunkássága körülményeiről, amelyről egyébként tudhatjuk, hogy a popzene ötvözi, ugyanis több, mint 20 év metálkodás után Floor már nagyon vágyott a vérfrissítésre, és bár elmondása szerint hosszú út vezetett a saját hangzás kiaknázásához, szerinte minden egyes beleölt másodpercet megért, ugyanis felettébb elégedett a végeredménnyel.

Az ex-After Forever-énekesnő számára óriási löketet adott a Beste Zangerszben való szereplése, ahol végtére is felfedezte mi mindenre képes, a műsor ugyanis ráébresztette őt arra, hogy a popszakmában is kiválóan helyt tud állni, ebből viszont már adta magát a válasz, hogy szólóban milyen úton is kíván haladni.

„Tudatos választás volt, azok számára, akik kevésbé ismernek elmondanám, hogy az első két kislemezem a Fire és a Storm volt, ami nem metal. Ez most nem olyasmi, amit a Nightwish-sel csinálok, hanem olyasmi amit egyedül. Fogalmam sincs milyen lesz a fogadtatás, de el kell mondanom, hogy lényeges különbség van aközött, amit a Nightwish-sel csinálok, és aközött, amit szólóban. Én döntöttem így, éppen ezért volt szükség a változásra, mivel több, mint 20 éve csinálom a metált, az utóbbi tíz évben már a Nightwish-sel, úgy érzem, hogy a műfaj legnagyobb bandájában énekelek, ezért semmi értelme ugyanazt csinálni, amit a bandával, ezért döntöttem úgy, hogy inkább új hangzás után nézek.” – meséli izgatottan.

316286012_694343318719190_7225505166435386935_n.jpg

„Szeretnék többet kísérletezni a popzenével, a popzene önmagában semmit sem mond el arról, hogyan fog hangozni a zeném, viszont határozottan rövidebb és könnyedebb dalok lesznek, amik így is rengeteg teret adnak a hangomnak, és mégis úgy fog hangozni, mint én, ami elég trükkös volt, mivel fogalmunk sem volt arról, hogy fogunk olyasmit csinálni, ami én vagyok, szóval ez amolyan útkeresés volt.” – fogalmaz.

Na de mégis akkor, hogyan kell elképzelni Floor Jansent mint popelőadó?

„Meglehet, hogy kissé sötétebb vagyok, mivel nagyon élvezem a melankólikus hatásokat a zenében, meg persze negyven pluszos vagyok, éppen ezért nem tudom úgy elképzelni magam mint egy fiatalabb One Direction, sokkal inkább az érettebb énemként tudnám jellemezni. Még véletlenül sem fogok úgy táncikálni mint Britney Sprears, vagy ahogy ő tette korábban. Mint már mondtam, a popzene igen sokszínű lehet, szeretem a sötétebb cuccokat, ugyanakkor imádok felfedezni újdonságokat, legyen az egy újfajta hangszer, vagy egy teljesen más hangzás.” – mondja.

„Szerintem az első két kislemezem tökéletesen passzol a maguk stílusához, de ez még nem jelenti azt, hogy az egész album amolyan copy-paste lesz, szeretnék teret engedni más dolgoknak is.” – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a Paragont nem a monotonitás fogja jellemezni, ugyanis számára az a legfontosabb, hogy minél sokszínűbb nótákkal örvendeztesse meg az érdeklődőket.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása