Több tízezer rajongó elpártolt a Within Temptation-től, Sharon den Adelt mégsem izgatja

gusvmdhxqaeswev0.jpg

Újra csoportosan fordítottak hátat a Within Temptationnek, a zenekar ugyanis ismételten kiverte a biztosítékot a „fanoknál”. A zenekar nemrégiben tett közzé egy Pride-dal kapcsolatos bejegyzést, szándékuk szerint pedig csupán arra próbáltak utalni, hogy fontosnak tartják az egyenlőséget.

Igen ám, csakhogy ennek az lett az eredménye, hogy az igen népes, akkor még 420 ezer követőt számláló bázisuk egy pillanat alatt megcsobbant, 20 ezer ember ugyanis azonnali hatállyal leállította a zenekar követését. Sharon den Adel a Radio Bobnak nyilatkozott a témával kapcsolatban, elmondása szerint bár maga is meglepődött a történteken, mégis inkább úgy tekint az egészre, mint egy átlagos őszi lomtalanításra.

„Nem igazán érdekel, hogy elveszítettük ezeket az embereket, noha kétségtelen, hogy meglepődtem. Sokakat megdöbbentett ez az üzenet, meg is kaptuk, hogy »mégis, hová fajul ez a világ?« és ez nagyon elszomorít. Minden esetre én cseppet sem bánom, hogy ez így történt, legalább megtisztítottuk a követőbázisunkat.” – fogalmazott az énekesnő.

A csapat egyébként nem először esik bele a saját maguk által generált gödörbe. Legutóbb azért hagyták faképnél őket, mivel túlzottan belefolytak a politikába, amely nemhogy a dalaikra, de konkrétan a legutóbbi lemezükre is jócskán hatással volt. Sharonék nem egyszer megkapták, hogy a politika nem épp az a mindennapos dolog, amit az ember szívesen hallgat a zenében, a zene ugyanis elvileg egy biztos pont, egy búvóhely akarna lenni, amelynek hatására az ember kiszakadhat a világban zajló sorscsapásokból és egy kicsit elhiheti, hogy minden rendben van, de ha még a zenében is a háborúkról van szó, az nem éppen nagy segítség a felejtésre vágyóknak.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása